Atac dur al lui Patrick Mouratoglou. Antrenorul sare în apărarea Simonei Halep, în scandalul de dopaj

Reacție virulentă. Criticat pentru că nu a intervenit pentru a-i lua apărarea elevei sale, Patrick Mouratoglou a ieșit în cele din urmă cu o declarație, după suspendarea angajamentului cu fostul lider mondial. 

21 mai 2023, 11:01
Atac dur al lui Patrick Mouratoglou. Antrenorul sare în apărarea Simonei Halep, în scandalul de dopaj

După neregulile apărute cu privire la pașaportul biologic al Simonei Halep, antrenorul francez a sărit în apărarea constănțencei.

Mouratoglou este convins că Simona Halep este nevinovată în scandalul de dopaj.

„În primul rând, vreau să spun că am plănuit să stau departe de orice comentariu public în privința cazului Simonei Halep. Chiar am crezut că ITIA va efectua o investigație dreaptă și că va stabili adevărul. Faptul că acum nu mai cred același lucru este deranjant și m-a făcut să scriu, în sfârșit, aceste rânduri.

Am avut norocul să o întâlnesc pe Simona Halep în aprilie 2022. Am muncit din greu din acel moment. Vreau să spun câteva cuvinte despre ea, pentru cei care n-au întâlnit-o: am descoperit în Simona un caracter rar.

Este amabilă, dulce, nu are nicio urmă de agresivitate, niciun fel de invidie față de cei din jur. Și-a dedicat întreaga viață tenisului. E pasiunea ei din copilărie. Nu a tatălui ei, nu a mamei, nu a familiei. Doar a ei! E evident că a primit o educație aleasă, cu niște valori extrem de puternice.

Onestitatea ei este în afara oricărui dubiu. Știu că SUB NICIO FORMĂ, NICIODATĂ, nu ar fi făcut ceva ilegal. Sprijinul primit din lumea tenisului a fost extrem de puternic, asta deoarece oamenii au fost convinși că nu ar fi făcut niciodată așa ceva”, a scris Mouratoglou, în social media.

Fostul antrenor al Simonei Halep și al Serenei Williams are mare încredere în româncă

Fostul antrenor al Serenei Williams îi acuză pe cei de la ITIA că încearcă să fabrice un caz prin anunțul că există nereguli în pașaportul biologic al sportivei și asta deoarece nu au găsit nicio substanță dopantă în corpul Simonei după prima acuzație de dopaj.

„Din ziua în care ITIA a a acuzat-o, am fost alături de ea și voi continua să fiu în fiecare zi. O voi sprijini în lupta ei pentru adevăr. Sunt un susținător al sportului curat. Cred că tenisul are nevoie de un sistem anti-doping capabil să descopere trișorii.

Acestea fiind spuse, sunt extrem de șocat de modul în care acest caz a fost condus. Credeam că ITIA va urma scopul suprem, acela de a stabili adevărul, dar e clar că ei încearcă doar să demonstreze vinovăția. Asta deși Simona a putut arăta multiple dovezi ale inocenței ei începând cu decembrie 2022.

Această ultimă acuzație care i-a fost trimisă ieri și care e legată în totalitate de primul caz este o pură interpretare a pașaportului ei biologic. Cu alte cuvinte, ITIA nu a găsit nicio substanța ilegală în sângele ei, doar remarcă că parametrii sângelui ei sunt suspicioși”, a continuat el.

Solicitarea fostului antrenor al Simonei Halep

Celebrul tehnician le-a solicitat celor de ITIA să înceteze cu hărțuirea sportivei sale și să nu mai amâne judecarea cazului în care Simona Halep ar fi fost descoperită dopată la US Open cu roxadustat.

„Experți renumiți care au analizat probele au ajuns la concluzia că afirmația ITIA este total greșită și interpretată într-un mod răuvoitor. Sângele Simonei era perfect normal. Simona a transmis clar că nu cere un tratament special, doar respectarea regulamentului care prevede judecarea de către un tribunal independent.

Din cauza asta le cer celor de la ITIA să oprească această hărțuire și să nu mai amâne constant judecarea cazului. Ar fi trebuie să aibă loc în februarie, acum e plănuită pentru finalul lunii mai”, a încheiat Mouratoglou.