Atac fatal: O femeie şi-a ucis trei colegi de serviciu şi a rănit încă trei

Trei persoane au fost ucise şi alte trei rănite într-un nou atac armat în Statele Unite, într-o zonă industrială din statul Maryland, comis de o tânără care s-a sinucis şi ale cărei motivaţii sunt necunoscute.

21 sept. 2018, 06:45
Atac fatal: O femeie şi-a ucis trei colegi de serviciu şi a rănit încă trei

”Avem trei răniţi, trei morţi dintre care doi au decedat la faţa locului, iar altul la spital, iar autoarea focurilor de armă a murit şi ea la spital; este o femeie în vârstă de 26 de ani care a acţionat singură”, a declarat într-o conferinţă de presă şeriful Jeffrey Gahler.

Atacurile armate – care îndoliază cu regularitate America – sunt foarte rar comise de către femei. Mai puţin de 5% dintre atacatori sunt femei, potrivit unui studiu FBI asupra a 190 de evenimente de acest tip în perioada 2000-2013.

Ultimul atac armat de acest fel a avut loc pe 4 aprilie, când o activistă a cauzei vegetariene a rănit trei persoane, deschizând focul la sediul YouTube de la San Bruno, în California, pentru a se răzbuna pe închiderea de către platformă a mai multora dintre canalele sale video. Ea s-a sinucis după atac.

Autoarea focurilor de armă a fost identificată de poliţie ca fiind Snochia Moseley, o locuitoare din regiunea Baltimore. Ea s-a prezentat joi dimineaţa la depozitul unde lucra ca interimară pentru marca de produse framaceutice Rite Aid, la Aberdeen, un orăşel situat la aproximativ 100 de kilometri nord de Washington.

Dintr-un motiv necunoscut, ea a deschis focul cu o armă de mână, mai întâi în exteriorul şi apoi înăuntrul clădirii, a declarat şeriful Gahler. Ea a încercat, apoi, să se sinucidă, trăgându-şi un glonţ în cap. Grav rănită, ea a fost transportată la un spital din regiune, unde a murit.

Porivit şerifului Gahler, tânăra a folosit un pistol de tip Glock, pe care l-a cumpărat legal, şi mai multe încărcătoare. ”Pentru moment, nu există mobil”, a declarat el, amintind că atacurile armate ”pot avea loc oriunde, oricând”.

Anual, în Statele Unite sunt ucise cu arme de foc peste 30.000 de persoane, dintre care peste 10.000 în omucideri, potrivit Asociaţiei Everytown for Gun Safety.