Atac furibund al armatei israeliene asupra unei tabere de refugiați din Gaza. Majoritatea victimelor sunt femei și copii

Zeci de persoane au fost ucise noaptea trecută în urma unui atac aerian al armatei israeliene asupra taberei de refugiați Maghazi din centrul Fâşiei Gaza. Autoritățile au informat că majoritatea victimelor sunt femei și copii.

05 nov. 2023, 08:26
Atac furibund al armatei israeliene asupra unei tabere de refugiați din Gaza. Majoritatea victimelor sunt femei și copii
Atac furibund al armatei israelene asupra unei tabere de refugiați din Gaza. Majoritatea victimelor sunt femei și copii

Cel puţin 30 de persoane au fost ucise şi alte 100 rănite într-un bombardament israelian lansat sâmbătă seară asupra taberei de refugiaţi Maghazi din centrul Fâşiei Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii Hamas, relatează AFP.

Citește și: Realitatea macabră a războiului: părinții din Fâșia Gaza le scriu copiilor numele pe picioare ca să-i identifice în caz că mor

Atac cu rechete asupra unei tabere de refugiați

Zeci de morți și răniți au fost declarați de autoritățile formațiunii Hamas, după ce Israelul a trimis rachete peste o tabără de refugiați din Fâșia Gaza.

„Peste 30 de martiri au ajuns la spitalul Al-Aqsa din Deir Al-Balah după masacrul comis de ocupaţie în tabăra Maghazi din centrul Fâşiei Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf Al-Qudra, potrivit unui comunicat.

Majoritatea victimelor „sunt copii şi femei”, a adăugat ministerul, menţionând că atacul a vizat direct case. Un fotoreporter al agenţiei de presă turce Anadolu a declarat pentru AFP că locuinţa lui s-a prăbuşit parţial într-un atac aerian care a lovit casa vecinilor săi din tabăra Maghazi, făcând numeroase victime, între care doi dintre copiii acestora.

Contactat de reprezentanții presei locale, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că verifică dacă forţele israeliene au acţionat în zona taberei de refugiaţi Baghazi.

Speranţa unei încetări temporare a focului între Israel şi gruparea islamistă Hamas s-a stins vineri, după refuzul premierului israelian Benjamin Netanyahu, în ciuda încercărilor de mediere ale secretarului de stat american Antony Blinken, care a ajuns la Tel Aviv pentru a treia oară de la izbucnirea războiului.

„Continuăm (ofensiva) cu toate forţele noastre, iar Israelul refuză un armistiţiu temporar care nu include eliberarea ostaticilor noştri”, a transmis Netanyahu după o întâlnire cu Blinken.

Separat, armata israeliană a confirmat vineri că a lovit o ambulanţă care era folosită de „o celulă teroristă Hamas”, într-o „zonă de luptă”, o referire la bombardamentul israelian la intrarea în Al-Shifa, principalul spital din oraşul Gaza.

„Un număr de terorişti Hamas au fost ucişi în atac”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, citat într-un comunicat.

Un alt atac, de o proprție mai mare, a avut loc zilele trecute în tabăra de refugiați Jabalia. Hamas a susținut, inițial, că au existat 400 de victime. A doua zi, gruparea a rectificat informația și a precizat că sunt 195 de decese, 777 de răniți, iar 120 de persoane sunt date dispărute, conform Reuters.

Aripa armată a Hamas a anunţat, sâmbătă, că peste 60 de ostatici sunt daţi dispăruţi din cauza atacurilor aeriene israeliene în Gaza, informează Reuters. Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Izz el-Deen al-Qassam, a precizat, pe contul de Telegram al Hamas, că 23 de cadavre de ostatici israelieni au rămas blocate sub dărâmături.

„Se pare că nu vom reuşi niciodată să ajungem la ei din cauza agresiunii brutale continue a ocupaţiei împotriva Gaza”, a spus el.

Citește și: Mărturiile cutremurătoare ale familiilor românilor prinși în iadul din Gaza! „Sunt speriaţi. Copiii lor mă roagă să vină în România”