Atac în Cisordania: Patru soldaţi israelieni răniţi într-un atac palestinian

Patru soldați israelieni au fost răniți joi în Cisiordania într-un atac palestinian cu o mașină folosită ca berbec, ultimul dintr-o serie de atentate antiisraeliene lansate la începutul lunii octombrie, a anunțat armata, potrivit AFP.

11 dec. 2015, 05:34
Atac în Cisordania: Patru soldaţi israelieni răniţi într-un atac palestinian

„Un suspect a lansat mașina contra unui grup de soldați înainte de a lovi un vehicul militar, rănind patru” dintre aceștia, în vecinătatea coloniei israeliene Beit Aryeh-Ofarim, în nordul Cisiordaniei, a precizat într-un comunicat.

Conform serviciilor israeliene de prim-ajutor, unul dintre soldați a fost grav rănit.

La rândul său, poliția a informat că mașina folosită de atacator a fost găsită abandonată în apropiere de locul atacului.

Zonele adiacente coloniilor israeliene din Cisiordania, unde forțele israeliene sunt desfășurate într-un număr foarte important, au devenit în ultimele săptămâni scene ale unor atacuri constante.

Atacul de joi este ultimul dintr-o serie de atentate cu cuțitul și, într-o măsură mai redusă, cu mașini folosite ca berbec sau arme de foc comise de palestinieni izolați contra israelienilor.

De la 1 octombrie, atacurile și violențele dintre palestinieni și forțele israeliene au făcut 113 morți de partea palestiniană, printre care un arab israelian, și 17 de partea israeliană cărora li se adaugă un american și un eritreean, potrivit unui bilanț întocmit de AFP. Conflictele s-au soldat cu sute de răniți.

Majoritatea palestinienilor uciși încercau să atace sau chiar atacau, potrivit Israelului.