ATAC cu drujba în Elveţia. Cel puţin cinci persoane au fost rănite. Două dintre ele sunt în stare gravă GALERIE FOTO

Cinci persoane au fost rănite, între care două grav, într-un atac comis de către un bărbat neidentificat, în localitatea Schaffhausen, în nordul Elveţiei, a anunţat luni poliţia, potrivit BBC News.

24 iul. 2017, 11:28

Cinci persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-un atac comis de către un bărbat neidentificat, în localitatea Schaffhausen, în nordul Elveţiei, a anunţat luni poliţia, citată de BBC News.

Părţi ale localităţii, care se află la frontiera cu Germania, au fost „izolate” de către autorităţile elveţiene după acest atac.

Poliţia a informat că este în căutarea agresorului. Detectictivii au încercuit centrul oraşului Schaffhausen aflat la graniţa cu Germania, potrivit sky.com.

Martorii oculari au relatat presei că agresorul era înarmat cu o drujbă, însă poliţia nu a confirmat deocamdată această informaţie.

Cindy Beer, o purtătoare de cuvânt a poliţiei a declarat postului de televiziune SRF că poliţi a fost solicitată prin telefon luni, la ora locală 10:39. De asemenea, autorităţile au declarat publicației 20 Minuten că serviciul a mobilizat două elicoptere pentru a transporta răniţii la spitale.

Schaffhausen este capitala cantonului elveţian cu acelaşi nume. În oraşul istoric, locuiesc aproximativ 36.000 de oameni.

Nu se cunosc încă mobilul atacului şi nici identitatea agresorului.

Poliţia afirmă că nu este vorba despre un act de terorism.

Autorităţile au făcut şi portretul-robot al bărbatului. Individul este înalt, are un aspect neglijent şi se crede că el era la volanul unui autoturism Volkswagen Cassy, cu numere de înmatriculare în Elveţia.

Poliţia a avertizat că individul este periculos, dar nu se ştie deocamdată dacă mai este înarmat cu drujba. Bărbatul a intrat într-o clădire de birouri aflată pe o stradă cu magazine foarte frecventată în oraş.