Atac în trei spa-uri din Georgia. Opt persoane au fost ucise, printre care şase femei de origine asiatică

Atac în trei spa-uri din Georgia. Opt persoane, printre care şase femei de origine asiatică, au fost ucise în incidentele armate, relatează BBC. Oficialii au declarat că un tânăr de 21 de ani a fost arestat şi este suspect în toate cele trei atacuri. Nu s-a stabilit încă niciun motiv pentru atacuri.

17 mart. 2021, 08:30
Atac în trei spa-uri din Georgia. Opt persoane au fost ucise, printre care şase femei de origine asiatică
Atac în trei spa-uri din Georgia.

Atac în trei spa-uri din Georgia. Poliţia a raportat patru persoane ucise la un salon de masaj din Acworth, o suburbie la nord de Atlanta, şi încă patru la alte două spa-uri din oraş.

Într-un discurs de săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a condamnat „crimele împotriva americanilor asiatici care au fost atacaţi, hărţuiţi, învinovăţiţi şi scoşi ţapi ispăşitori”. Persoanele de origine asiatică sunt învinovăţite de răspândirea coronavirusului.

Primul atac s-a petrecut în jurul orei 17:00 (21:00 GMT) la Youngs Asian Massage Parlour din Acworth, districtul Cherokee.

Citeşte şi: Donald Trump a fost înregistrat când îi cerea unui oficial din Georgia „să găsească” voturi pentru a schimba rezultatul alegerilor

Purtătorul de cuvânt al biroului şerifului, căpitanul Jay Baker, a declarat că două persoane au murit la faţa locului şi trei au fost duse la spital. Acolo au încetat din viaţă încă două victime. Mai târziu, el a confirmat că victimele erau două femei asiatice, o femeie albă şi un bărbat alb. Totodată, un bărbat hispanic fusese rănit.

Atac în trei spa-uri din Georgia

O oră mai târziu, poliţia a fost chemată la un „jaf în curs” la Gold Spa din nord-estul Atlanta.

La sosire, ofiţerii au localizat trei femei decedate în interiorul locaţiei„, a declarat poliţia într-un comunicat.

În timp ce erau acolo, ofiţerii au fost chemaţi la un spa de peste drum, numit Aromatherapy Spa, unde au găsit o altă femeie împuşcată.

Şeful poliţiei din Atlanta, Rodney Bryant, a declarat că victimele erau asiatice.

Poliţia a spus că Robert Aaron Long, din Woodstock, Georgia, a fost arestat la aproximativ 240 de mile sud de Atlanta. Căpitanul Baker a declarat că anchetatorii sunt „foarte încrezători” că el este responsabil pentru toate cele trei atacuri, scrie Mediafax.