ATAC informatic la Bundestag. Hackerii au furat date ale Parlamentului german

Publicat: Sâmbătă, 30 Mai 2015 20:49 // Actualizat: Sâmbătă, 30 Mai 2015 20:49 // Sursa: romaniatv.net

Hackeri au furat date de la Bundestag în timpul unui atac informatic comis în urmă cu două săptămâni, a confirmat o purtătoare de cuvânt a Camerei inferioare a Parlamentului federal german, dar era neclar cine se află în spatele atacului, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.

Purtătoarea de cuvânt a descris detectarea mai multor scurgeri de date. Însă nu este clar de la ce birouri provin şi nici ce informaţii conţin.

"Organismele vizate au fost informate şi au fost adoptate contramăsuri", a anunţat purtătoarea de cuvânt.

Hackeri au reuşit să acceseze, în urmă cu două săptămâni, servere interne aparţinând Bundestagului, într-un atac fără precedent în timpul căruia se pare că au folosit viruşi de tip "cal troian".

Cu câteva zile mai înainte, revista Spiegel scria că experţi guvernamentali în domeniul IT au observat tentative anterioare de a pătrunde în servere.

Revista mai scria, fără să poată cita surse, că există dovezi potrivit cărora în spatele atacurilor se află o agenţie străină de spionaj.

Spiegel dezvăluia că primele tentative de spionare au fost descoperite în mai, după ce două computere infectate cu programe de tip malware au încercat să se conecteze la un server din Europa de Est.

Între timp, experţii au descoperit că au fost infectate mai multe computere.

Steffi Lemke, membră a Verzilor germani, a declarat că aceste scurgeri relevă faptul că "impactul atacului informatic asupra Bundestagului este mai grav decât se credea anterior".

"Acest atac arată că Ministerul de Interne a eşuat complet în crearea unei Apărări cibernetice funcţionale", a denunţat Lemke.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
atac informatic Bundestag atac informativ hackeri hackeri Bundestag
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 mai 23:49
...de cuvânt a Camerei inferioare a Parlamentului federal german, dar era neclar cine se află Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
30 mai 21:17
...mai scria, fără să poată cita surse, că există dovezi potrivit cărora în spatele atacurilor… Citeste mai departe pe Romaniatv.net ...
30 mai 20:56
...a confirmat o purtătoare de cuvânt a Camerei inferioare a Parlamentului federal german, dar era neclar cine se află Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7798
RON
19 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H