Atac într-o moschee din Albania. Şase persoane au fost rănite cu un cuţit

Atac într-o moschee din Albania. Un individ înarmat cu un cuţit a atacat mai multe persoane, luni după-amiază, într-o moschee din oraşul albanez Tirana, afirmă surse citate de presa locală.

19 apr. 2021, 20:36
Atac într-o moschee din Albania. Şase persoane au fost rănite cu un cuţit
Atac într-o moschee din Albania

Atac într-o moschee din Albania. Cel puţin şase persoane au fost rănite în atac, una fiind în stare gravă, afirmă surse citate de postul albanez Top Channel TV. Autorul atacului a fost imobilizat de persoane din moschee, înainte de a fi reţinut de forţele de ordine.

Citeşte şi: Ramadan 2021. Pelerinajul la Mecca va fi permis doar credincioşilor imunizaţi. Care sunt cele trei categorii acceptate

Atac într-o moschee din Albania

Poliţia a comunicat, conform agenţiei Associated Press şi cotidianului The Washington Post, că autorul atacului se numeşte Rudolph N. şi are 34 de ani.

Anchetatorii încearcă să stabilească motivul atacului. Conform unor surse, agresorul revenise de curând din Marea Britanie şi suferea de depresie, scrie Mediafax.

Un atac a avut loc şi în Indonezia

Atentatul sinucigaş de la catedrală din Indonezia a fost comis de către un cuplu de tineri căsătoriţi care fac parte dntr-o grupare extremistă care susţine gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a anunţat poliţia luni, relatează AFP.

Atacul, care a vizat Catedrala din Makassar, în estul ţării, pe Insula Sulawesi, s-a soldat cu 20 de răniţi şi a avut loc după  slujba de Florii.

Atacatorii erau un cuplu căsătorit care s-a unit în urmă cu doar şase luni”, în vârstă de aproximativ 20 de ani, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale indoneziene, Argo Yuwono.

Ancheta continuă în vederea căutării altor persoane implicate în atac”, a precizat el.

Cei doi kamikaze au murit în timp ce pătrundeau, pe o motocicletă, în incinta edificiului, unde au detonat un dispozitiv exploziv artizanal, au anunţat autorităţile.

Poliţia antiteroristă a efectuat o percheziţie la domiciliul acestora şi la alte adrese din Makassar, un oraş portuar cu aproximativ 1,5 milioane de locuitori. Ea caută explozivi, arme şi alte indicii.

Bărbatul implicat în atac îşi câştiga traiul vânzând mâncare la un stand pe stradă, declară  AFP Nuraini, un locuitor din cartier.

Pe când era copil, era amabil (…), dar după ce a crescut nu se amesteca cu ceilalţi de pe aici”, declară acest bărbat care, la fel ca mulţi indonezieni, are un singur nume.

Deflagraţia în faţa principalei biserici catolice din Makassar a avut loc după oficierea slujbei din Duminica Floriilor, care marcheză intrarea lui Isus Cristos în Ierusalim, cu o săptămână înainte de Paşte.


loading...
Partenerii noștri