Atac la Milano: un militar a fost înjunghiat în faţa Gării Centrale

Un militar italian a fost înjunghiat de un individ, marţi, în faţa Gării centrale din Milano. În urma acestui incident cu armă albă există suspiciuni că atacul ar fi fost unul de tip islamist, mai degrabă, potrivit primelor informaţii ale autorităţilor milaneze.

17 sept. 2019, 11:56
Atac la Milano: un militar a fost înjunghiat în faţa Gării Centrale

Soldatul a fost înjunghiat în gât şi umăr în timpul atacului sălbatic. Potrivit presei, militarul – al cărui nume nu se cunoaşte deocamdată – ar fi fost înjunghiat cu cuţitul de către agresorul care profera ceea ce semăna cu un fel de înjurături la adresa acestuia.

Victima, un militar de 34 de ani, a fost înjunghiat în Piaţa Aosta, din Milano. Militarul înjunghiat se afla într-o misiune menţinere a ordinii publice când s-a produs atacul.

Autorităţile milaneze şi martorii militarului au relatat că agresorul ar fi strigat o sintagmă islamistă, o ameninţare ,  când poliţiştii l-au capturat şi a fost, ulterior, reţinut de forţe de ordine.

Soldatul în vârstă de 34 de ani a fost transportat la spital de urgenţă, iar viaţa lui nu este pusă în pericol de moarte, în ciuda rănilor destul de profunde pe care le are, în special cele din zona gâtului.

Autorităţile milaneze au mai precizat că agresorul este de naţionalitate străină, iar asupra acestuia s-a găsit o pereche de foarfeci şi s-a aflat că individul era un vizitator frecvent al staţiei de tren.