ATAC LA SIGURANŢA NAŢIONALĂ: Legea cartelelor, atacată în România, adoptată în 80 de ţări

Publicat: Marţi, 15 Iulie 2014 08:22 // Actualizat: Luni, 15 Septembrie 2014 14:42 // Sursa: romaniatv.net

Menită să reducă riscul de producere a atentatelor teroriste și a marilor infracțiuni, Legea cartelelor Pre-Pay este contestată din umbră chiar de mari companii de telefonie mobilă, care au câștiguri uriașe din vânzarea „la liber”, fără niciun control, a cartelelor preplătite.

Pe 2 iulie, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care obligă deţinătorii de cartele telefonice preplătite (Pre -Pay) să-şi prezinte datele personale de identificare, în caz contrar urmând a fi anulat numărul de telefon. Legea a fost însă, la rândul ei, atacată de Avocatul Poporului, la Curtea Constituţională. Victor Ciorbea a contestat astfel o lege adoptată în mai mult de 80 de țări, care au conștientizat că aceste cartele preplătite au devenit unul dintre principalele mijloace de comunicații folosite de teroriști sau de către marii infractori. Unele ţări au adoptat legea după grave atentate teroriste petrecute pe teritoriul lor, altele pentru că au constatat creşterea gradului de alertă teroristă. Or, nici România, ca ţară NATO, nu se poate considera la adăpost de aceste ameninţări, scrie evz.ro.

Spaniolii au introdus legea cartelelor Pre- Pay după ce atentatele cu bombă din trenurile de la Madrid au ucis, acum zece ani, 192 de oameni (între care şi doi români) şi au rănit alţi 1.800. Bombele au fost declanșate, de teroriști din Algeria, cu telefoane mobile care utilizau astfel de cartele Pre-Pay.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 iul 08:59
...Legea cartelelor Pre-Pay este contestată din umbră chiar de mari companii de telefonie mobilă, care au câștiguri …read more ...
15 iul 08:32
...companii de telefonie mobilă, care au câștiguri uriașe din vânzarea „la liber”, fără niciun Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8387
RON
04 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H