Atac lângă mănăstirea Sf. Ecaterina din Sinai, un poliţist ucis; SI revendică acţiunea din Egipt

Mai mulți oameni înarmați au atacat marți forțele de securitate lângă mănăstirea Sfânta Ecaterina din Egipt, în sudul Sinaiului, ucigând cel puțin un polițist și rănind alți patru, a precizat ministerul egiptean al Sănătății, la doar o săptămână după două atentate sinucigașe asupra unor biserici, soldate cu 45 de morți, transmite Reuters.

19 apr. 2017, 03:15
Atac lângă mănăstirea Sf. Ecaterina din Sinai, un poliţist ucis; SI revendică acţiunea din Egipt

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra unui punct de control al poliției situat la mai multe sute de metri de intrarea în mănăstire, una aflată între cele mai importante situri creștine din lume, adaugă Reuters.

Atacul are loc cu zece zile înainte de programata vizită în Egipt a Papei Francisc și la doar o săptămână după atentatele din Duminica Floriilor asupra unor biserici creștine, de asemenea revendicate de SI, care au aruncat țara în doliu și au marcat una dintre cele mai sângeroase zile pentru minoritatea creștină din Egipt în ultimele decenii.

Mănăstirea Sfânta Ecaterina, fondată în secolul 6 la poalele Muntelui Sinai, este una din cele mai vechi mănăstiri creștine din lume și un sit aflat în patrimoniul mondial UNESCO.

Minoritatea creștină din Egipt, care numără circa 10 procente din populația de 92 milioane de locuitori, a fost din ce în ce mai vizată de militanții islamiști, cu trei atacuri mortale asupra unor biserici în decurs de patru luni.

În februarie, zeci de familii creștine și studenți au fugit din provincia Sinaiul de Nord după un val de crime.


loading...