Atac mafiot într-un oraş din Vaslui. Maşina şefului poliţiei, INCENDIATĂ

Maşina şefului poliţiei din Murgeni, Vaslui, a fost incendiată chiar sub balconul apartamentului sãu. Locuitorii oraşului sunt speriaţi şi spun că un grup de infractori terorizeazã oraşul. Şi în urmă cu câteva zile a fost incendiat depozitul de furaje al fostului primar.

01 feb. 2016, 06:41
Atac mafiot într-un oraş din Vaslui. Maşina şefului poliţiei, INCENDIATĂ

Indivizi necunoscuti au dat foc la masina sefului Politiei Murgeni, duminicã dimineatã, în jurul orei 4.00.

Unul dintre martori a afirmat cã indivizii au spart farul, l-au umplut cu benzinã si, ajutati de un fitil, au dat foc masinii în asa fel încât totul sã parã un accident.

Citeşte şi: Incendiu la un azil de bătrâni în care se aflau 60 de persoane, în Timiş

Locuitorii din Murgeni sunt speriati si spun cã un grup infractional, bine organizat, terorizeazã orasul. Sãptãmâna trecutã a fost incendiat si depozitul de furaje al fostului primar Jenicã Panica, dupã ce fãptasii au orientat camerele în sus pentru a nu fi surprinsi când pun focul, scrie Vremeanouă.ro.

De asemenea, anul trecut unui cetãtean din Murgeni i-au fost incendiate trei masini. Seful Politiei încearcã sã minimalizeze incidentul, înclinând sã creadã cã masina i-a ars de la un scurtcircuit. Acesta a mai precizat cã nu a fost în niciun fel amenintat si considerã cã incidentul nu constituie niciun fel de mesaj de la vreo grupare infractionalã din oras. Cu toate acestea,  criminalistii au fãcut cercetãri la fata locului.

Masina personalã a comandantului Politiei din orasul Murgeni, comisarul Dãnut Cojocaru, a fost incendiatã în fata blocului unde locuia. Duminicã dimineatã, în jurul orei 4.00, o vecinã a acestuia a dat alarma si o autospecialã de la ISU, cu apã si spumã, a reusit sã lichideze incendiul. Din pãcate masina a ars în totalitate.

„La ora 3.41 s-a anuntat incendiul la o masinã, la fata locului deplasându-se o autospecialã cu apã si spumã de la SVU Murgeni, care a stins masina în flãcãri. Au ars cauciucul stânga fatã, compartimentul motor, instalatia electricã a motorului. Cauza incendiului este în curs de stabilire, fiind cercetate toate circumstantele producerii incendiului, împreunã cu politia”, a precizat slt. Ionel Rosu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Vecinii spun cã incendiul a fost pus ca la carte.

“Au spart pozitia de la farul din stânga, au turnat benzinã, au fãcut un fel de fitil din carpã si au dat foc. Au fãcut toate acestea ca sã parã un accident. Cine stie, poate e un avertisment. Vã dati seama, dacã au avut ei curaj sã dea foc la fostul primar unde stiau cã sunt camere, la ce te astepti. Cred cã vor sã ne intimideze, sã ne mutãm cu totii de aici si sã rãmânã Murgeniul al lor”, a mai spus o femeie, îngrijoratã cã au din ce în ce mai multã putere clanurile de romi si nu mai tin cont de lege.

Dãnut Cojocaru spune cã nu vrea sã se pronunte cu privire la incident, dar el îl considerã mai degrabã un accident decât opera unei mâini criminale.

“Nu vreau sã fac nicio speculatie si nici nu vreau sã mã hazardez. Pânã nu se face expertiza, nici nu vreau sã mã pronunt. Eu mai degrabã cred cã a fost un scurtcircuit. Aveam problemã cu aeroterma de lângã radiator. E amplasatã undeva sub bara de protectie din fatã. Câteodatã se mai aprindea pozitia pe partea stângã din senin. Acum, cine stie, o fi fost de acolo sau din altã parte. Nu stiu ce sa zic”, a spus comandantul Politiei din Murgeni.

“Nu e cine stie ce masinã. Era veche si obositã. Am cumpãrat-o cu 1.500 de lei si o folosesc sã car stupii si bidoanele de miere. E o masinã de familie cu care îmi fac treaba”, a explicat politistul care a mai spus cã nu a fost amenintat în niciun fel si nici nu crede cã cineva ar fi vrut sã-i transmitã un mesaj în acest mod.