Atac MAJOR al jihadiştilor din gruparea Stat Islamic. Germania a fost vizată

Serviciile de securitate germane au împiedicat un atac terorist major al ISIS în 2016, potrivit presei germane.  Atacul urma să aibă loc cel mai probabil la un festival de muzică.

18 oct. 2018, 09:59
Atac MAJOR al jihadiştilor din gruparea Stat Islamic. Germania a fost vizată

Planurile ISIS constau în trimiterea a trei echipe ale Statului Islamic pentru a pregăti și pune în aplicare un atac, au confirmat procurorii federali.

Potrivit presei germane, operaţiunile de securitate care s-au desfăşurat pe o perioadă de aproximativ un an şi-au atins până la urmă scopul, reuşind să împiedice astfel comiterea de atacuri teroriste devastatoare., potrivit publicaţiilor germane Süddeutsche Zeitung şi Die Zeit.

Autorităţile spun că au fost informate încă din 2016 despre eventuale atacuri jihadiste de amploare în Germania, declarat Procurorul General Peter Frank. Unele dintre persoanele implicate în acest complot sunt încă în libertate, avertizează la rândul său media germane.

Citeşte şi Forţele kurde au arestat peste 900 de jihadişti străini

Un cuplu german care a venit în Siria, în toamna anului 2015 pentru a se alătura Statului Islamic a jucat un loc central. Soţia jihadistului convertită la Islam a recrutat la rândul ei femei din nordul Germaniei care erau pregătite să se căsătorească cu potențialii jihadişti. 

Planurile lor au fost însă contracarate de anchetă, precum și de prăbuşirea ISIS. Potrivit investigației,  operațiunile erau supravegheate de un ofițer al Statului Islamic, numit Abu Mussab al-Almani, potrivit presei. Numele lui ar putea corespunde cu cel al unui  cetățean elvețian ucis în lupte.