Atac sângeros, sunt cel puţin 15 morţi

Cel puţin 15 persoane au fost ucise marţi seară într-un atac atribuit rebelilor separatişti musulmani din sudul Thailandei, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, relatează miercuri AFP şi DPA.

06 nov. 2019, 04:51
Atac sângeros, sunt cel puţin 15 morţi

Atac terorist în Thailanda. Este unul dintre atacurile cele mai sângeroase din istoria acestui conflict care a însângerat sudul Thailandei în ultimii 15 ani şi care s-a soldat deja cu 7.000 de victime.

Un număr necunoscut de atacatori înarmaţi cu arme de foc şi grenade au pătruns într-un sat din provincia Yala şi au ucis 15 persoane şi au rănit patru, a precizat Kongcheep Tantrawanit pentru DPA. AFP, care citează un alt purtător de cuvânt, Pamote Prom-in, relatează că atacatorii au deschis focul asupra a două posturi de control. Douăsprezece persoane au fost ucise la faţa locului şi alte trei au murit la spital din cauza rănilor suferite.

Purtătorul de cuvânt citat de DPA a mai precizat că prim-ministrul Prayut Chan-o-cha condamnă cu fermitate atacul şi le-a ordonat autorităţilor să-i captureze repede pe atacatori.

Cele trei provincii cele mai sudice din Thailanda – Yala, Narathiwat şi Pattani – sunt teatrul unei insurgenţe separatiste. Ţara din sud-estul Asiei este predominant budistă, dar cea mai mare parte a populaţiei din sud este musulmană.