Atac sinucigaş cu bombă în Afganistan. UPDATE: Talibanii revendică atentatul

Un atac sinucigaș cu bombă a vizat miercuri un convoi militar al trupelor internaționale în provincia Kandahar din sudul Afganistanului, transmit DPA, Reuters și Xinhua.

02 aug. 2017, 10:11
Atac sinucigaş cu bombă în Afganistan. UPDATE: Talibanii revendică atentatul

UPDATE Afghanistan: NATO confirmă un atac sinucigaș împotriva unui convoi al misiunii Resolute Support; talibanii revendică atentatul

‘Atacul a provocat victime’, a confirmat pe Twitter un purtător de cuvânt al coaliției, precizând că informații suplimentare urmează să fie anunțate.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 12.20 (07.50 GMT) în apropierea aeroportului din Kandahar, în zona Shor Andam din districtul Daman.

Conform purtătorului de cuvânt al poliției provinciale, Zia Durrani, ‘o mașină-capcană a intrat într-un convoi al forțelor externe în jurul prânzului, spre Daman’, în apropierea aeroportului din Kandahar. ‘Nu avem alte detalii deocamdată’, a adăugat el.

Responsabilitatea atacului a fost revendicată de talibani, purtătorul de cuvânt al acestora, Qari Yosuf Ahmadi, precizând că atacul s-a produs în apropierea bazei forței de reacție rapidă afgane în zona Shor Andam.

Incidentul s-a produs în apropierea aeroportului din Kandahar, în zona Shor Andam din districtul Daman, la trecerea unui convoi cu militari străini, a precizat pentru DPA Haji Agha Lali Dastgiri, membru al consiliului provinciei.

Conform postului de știri local 1TV, care citează surse anonime, convoiul vizat aparținea forțelor americane.

Katie Gray, purtătoare de cuvânt a trupelor NATO și americane în Afganistan, nu a dorit să confirme sau să infirme informația.

La rândul său, Samim Khapalwak, purtător de cuvânt al guvernatorului din Kandahar, a confirmat că a avut loc un atac sinucigaș, dar nu a putut oferi detalii despre ținta acestuia sau despre potențiale victime.

Aeroportul din Kandahar găzduiește o importantă bază militară a trupelor internaționale care sprijină forțele de securitate afgane.

Nicio grupare nu a revendicat deocamdată responsabilitatea atacului.