Atac sinucigaş la Mogadishu soldat cu zeci de morţi şi răniţi. Au fost vizate un hotel şi o pizzerie

Cel puţin 19 persoane şi-au piedut viaţa în urma unui atac sinucigaş cu maşină-capcană ce a vizat un hotel din capitala somaleză, Mogadishu. În paralel, oameni înarmaţi au pătruns în restaurantul hotelului de unde au luat ostatici.

15 iun. 2017, 09:59

Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa – majoritatea dintre ei fiind tineri care petreceau într-un restaurant – într-un atac sinucigaş cu maşină-capcană urmat de un atac armat în care şi-au pierdut viaţa şi doi dintre agresori şi un sirian, au informat autorităţile somaleze.

Teroriştii au pătruns în restaurant pe la miezul nopţii, după ce nişte bărbaţi înarmaţi şi au luat mai mulţi ostatici pentru câteva ore. Forţele antiteroriste au intervenit şi au ucis cinci dintre agresorii care luaseră ostatici şi au salvat zece dintre ostatici.

Ofiţerii locali au informat că un terorist a proiectat vehiculul în care se afla în intrarea Hotelului Posh din centrul oraşului.

Poliţiştii au mai spus că, după explozie, teroriştii au intrat într-o pizzerie şi au luat peste  20 de ostatici din rândul clienţilor. Deocamdată nu se ştie cu exactitate câte persoane mai sunt ostatice în local, a informat poliţistului Ibrahim Hussein, citat de Reuters.

Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Al-Shaabab, o ramură africană a reţelei  Al-Qaeda afiliată grupării care încearcă să impună Legea Sharia în mai multe ţări, inclusiv în Somalia.  

În 2011, gruparea islamistă a pierdut părţi importante din teritoriul Somaliei datorită trupelor de menţinere a păcii, trimise acolo pentru a susţine guvernul local. Cu toate acestea, gruparea teroristă controlează încă o mare parte a teritoriului şi comit atacuri teroriste în Mogadishu.

Somalia a fost devastată de război şi alte conflicte militare după înlocuirea, în 1991, a conducătorului său, Mohamed Siad Barre.