O maşină s-a proiectat într-o piaţă. Mai multe persoane au murit şi 43 sunt rănite în ceea ce pare a fi un act terorist

Potrivit unor surse de presă, între trei şi 9 persoane au fost ucise şi 43 rănite după ce o maşină de teren, 4x4, a intrat într-o piaţă din oraşul Mishui din China. Incidentul pare a fi  un atac terorist.

12 sept. 2018, 15:41
O maşină s-a proiectat într-o piaţă. Mai multe persoane au murit şi 43 sunt rănite în ceea ce pare a fi un act terorist

UPDATE: Bărbatul a fost arestat şi încarcerat

UPDATE: Presa chineză oficială a informat, miercuri seara, că numele bărbatului este Yang Zanyun şi este născut în Ganxi. El a ispăşit pedepse cu închisoarea pentru incendiere şi atac.

UPDATE: Potrivit publicaţiei Daily Mail, numărul morţilor a crescut la 9 persoane, iar cel al răniţilor este de 43.

Între 3 şi 9 persoane, potrivit unor surse diferite, au fost ucise şi 43 rănite după ce o maşină a intrat într-o piaţă aglomerată din oraşul Mishui, parte a metropolei Hengyang din provincia Hunan, miercuri seară.

Autorităţile din Hengyang au precizat că au reţinut şoferul care avea cazier.

Incidentul s-a petrecut puţin după ora locală 20.00, în oraşul Mishui din provincia Hengyang, unde oamenii pregăteau un festival local.

În imaginile de la locul presupusului atac se vede un autoturism avariat şi cu luminile farurilor rămase aprinse, potrivit independent.co.uk.

Un bărbat de 54 de ani certat cu legea şi având la activ mai multe sentinţe penale, inclusiv una de incendiere şi un atac, a fost arestat pe loc.

Piaţa era aglomerată la ora la care s-a produs presupusul atac, unde avea loc un eveniment cultural, de dansuri, au precizat autorităţile.

Deocamdată, nici informaţiile guvernului şi nici presa nu au informat cu precizie dacă este vorba despre un atac terorist.

Ulterior, într-o declaraţie a oficialităţilor guvernamentale, s-a vorbit despre un act „deliberat”, şoferul incriminat având intenţia de a răni oameni, de a se proiecta în mulţime.

Autorităţile judiciare au informat că motivul atacului nu este cunoscut cu precizie şi că este în curs o anchetă asupra acestei tragedii.