ATAC TERORIST FRANŢA. Mărturia uluitoare a unui suporter de pe stadionul Stade de France

ATAC TERORIST FRANŢA. Europa este în alertă maximă după masacrul de vineri-noapte de la Paris. Preşedintele francez Francois Hollande a anunţat oficial că atentatele coordonate soldate cu 128 de morţi şi circa 250 de răniţi a fost comis de Statul Islamic.

14 nov. 2015, 11:46
ATAC TERORIST FRANŢA. Mărturia uluitoare a unui suporter de pe stadionul Stade de France

ATAC TERORIST FRANŢA. Cel puţin 128 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Meta. Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. 

„Am fost la meci. La jumătatea primei reprize a avut loc o explozie. Mi-am dat seama că e ceva neobişnuit. Apoi, a avut loc o a doua explozie şi scaunele pe care stăteam s-au zguduit – atunci mi-am dat seama că se întâmplă ceva grav. Nu am făcut, totuşi, nimic. Am fost cu mai mulţi prieteni şi niciunul dintre noi nu şi-a verificat telefoanele mobile. Abia spre sfârşitul meciului am început să dăm telefoane.

Unii dintre spectatori au început să plece. Noi ne-am gândit că ar fi mai sigur să rămânem pe stadion. Peste puţin timp, am plecat şi noi. Afară nu era nici urmă de poliţie. Erau doar oameni cuprinşi de panică şi disperare. Se zvonea că a fost vorba despre un bărbat înarmat. Oamenii alergau în toate direcţiile.

Câteva sute dintre noi am fugit înapoi pe stadion. Am aşteptat acolo o vreme, apoi am plecat din nou. Când am ieşit în strada principală, era o mulţime de politişti. Toată situaţia a fost foarte bine gestionată apoi. M-am dus cu un prieten la Gara Saint-Denis, cu gândul să iau trenul spre casă. Stau pe Rue de Charonne.

Apoi am primit un apel de la prietena mea, care încerca cu disperare să dea de mine. Mi-a spus să nu mă duc acasă, pentru că au fost împuşcături şi pe Rue de Charonne. A fost oribil.

Acum sunt bine, m-am dus acasă la prietenul meu, dar ceea ce se întâmplă în apropiere de casa mea e îngrozitor. Este complet şocant. M-am cutremurat”, a povestit pentru The Guardian Sumedh, unul dintre oamenii care au fost seara trecută la meci.

Vezi şi: ATAC TERORIST FRANŢA. Mărturii cutremurătoare din timpul atentatului: I-am văzut cum au căzut împuşcaţi

În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.