Atac terorist în Manchester. Trei persoane, inclusiv un poliţist au fost înjunghiate de un individ, în noaptea Anului Nou

Un bărbat a înjunghiat trei persoane în noaptea de Anul Nou în Manchester. Forţele anti-terorism investighează incidentul. 

01 ian. 2019, 08:12
Atac terorist în Manchester. Trei persoane, inclusiv un poliţist au fost înjunghiate de un individ, în noaptea Anului Nou

Forţele anti-terorism din Marea Britanie coordonează o investigaţie după ce un bărbat a înjunghiat trei persoane, printre care şi un poliţist, în Manchester în noaptea de Anul Nou. Bărbatul ar fi strigat sloganuri islamiste, scrie The Guardian.

 Oficialii de securitate naţională din guvern, poliţia şi serviciile de securitate participă la investigaţie după ce poliţistul a fost înjunghiat în umăr şi un bărbat şi o femeie au fost răniţi grav în atacul care a avut loc la staţia Manchester Victoria. Ambii au avut răni abdominale iar femeia a fost rănită şi la nivelul feţei.

Un bărbat a fost arestat, fiind suspectat de tentativă de omor. Poliţia a informat că nu există indicii privind o ameninţare mai largă pentru public.

Rob Potts, ofiţer al poliţiei din Greater Manchester, a declarat că autorităţile rămân deschise către toate opţiunile.

El a declarat: „Evenimentele din seara aceasta au îngrijorat lumea dar trebuie să subliniez că incidentul nu este în desfăşurare. Un bărbat este în custodie şi momentan nu există informaţii care să indice că ar exista o ameninţare mai largă”.

Conform poliţiei, bărbatul şi femeia au fost transportaţi la spital. Poliţistul a fost externat ulterior.

Sam Clack, un producător BBC, se afla în staţie în momentul atacului. El a afirmat pentru Press Association: „Am auzit un ţipăt care mi-a dat fiori şi m-am uitat în jos. Am văzut un bărbat care părea să aibă puţin peste 60 de ani, o femeie de vârstă similară şi alt bărbat, toţi îmbrăcaţi în negru”.

„Părea că se ceartă, însă ea ţipa într-un mod înfiorător. Am văzut cum poliţia venea spre el. El a venit spre mine. M-am uitat în jos şi am văzut că avea un cuţit de bucătărie, cu o lamă de 30 cm. A fost vorba de frică pură”, a adăugat el.

Clack a precizat că l-a auzit pe bărbat strigând „Allah” în timpul atacului.

„El a strigat înainte, a strigat şi în timpul atacului – Allah. El a spus: „câtă vreme veţi bombarda alte ţări, lucruri de acest tip vor continua să se întâmple”, a afirmat Clack.
Clack a precizat că poliţia a folosit un pistol cu electroşocuri şi un spray paralizant pentru ca apoi „şase sau şapte” ofiţeri să îl imobilizeze.

Nivelul ameninţării teroriste este oficial sever în Marea Britanie, însemnând că un atac terorist este foarte probabil.