ATAC TERORIST ÎN PARIS. Stat Islamic revendică atacul cu cuţit din capitala Franţei. Detalii uluitoare despre atacatorul de 21 de ani

Un tânăr a ucis sâmbătă un trecător şi a rănit alte patru persoane în Paris, anunţă presa franceză. Înainte de a fi împuşcat de poliţiştii, atacatorul a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare), potrivit martorilor, a anunţat procurorul Parisului, François Molins, care a sesizat secţia antiteroristă a parchetului, relatează AFP. Atacul de la Paris a fost revendicat de organizaţia Stat Islamic. 

13 mai 2018, 05:29
ATAC TERORIST ÎN PARIS. Stat Islamic revendică atacul cu cuţit din capitala Franţei. Detalii uluitoare despre atacatorul de 21 de ani

Atacul terorist de la Paris a fost revendicat de ISIS. Un tânăr de 21 de ani a înjunghiat la întâmplare mai mulți oameni în zona Operei. Una dintre victime a murit pe loc, iar alte patru au fost grav rănite.

Agresiunea avut loc în Arondismentul II, în apropierea Operei, în centrul capitalei Franţei, într-un cartier cu numeroase baruri, restaurante şi teatre foarte frecventat sâmbătă seară.

„Autorul acestui atac cu cuţitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii faţă de state ale coaliţiei” internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria, a declarat o „sursă din cadrul serviciilor de securitate” pentru Amaq, agenţia de presă a SI.

Martorii spun că atacatorul a strigat ,,Allah Akbar” înainte de atac. Bărbatul care a comis atacul terorist a fost neutralizat de polițiști.

Atacatorul era un tânăr născut în 1997 în Cecenia, părinţii lui fiind plasaţi duminică dimineaţa în custodia poliţiei, au anunţat surse judiciare pentru AFP.

„El nu avea antecedente judiciare”, a precizat sursa.

Un trecător în vârstă de 29 de ani a fost ucis şi alte patru persoane au fost rănite de acest tânăr care a strigat „Allah Akbar” (Allah e mare), potrivit martorilor, înainte de a fi doborât de poliţie.

Un poliţist a făcut uz de un pistol cu impulsuri electrice pentru a-l imobiliza pe atacator, care a ameninţat forţele de ordine. Apoi un al doilea poliţist a tras de două ori asupra atacatorului, cauzându-i răni incompatibile cu viaţa, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Un bărbat de 34 de ani a fost transportat „în regim de urgenţă absolută” la spitalul parizian Georges-Pompidou şi o femeie de 54 de ani a fost de asemenea grav rănită. O altă femeie, de 26 de ani, şi în bărbat de 31 de ani au fost răniţi mai uşor.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a lăudat autoritățile pentru intervenția rapidă și a declarat că Franța nu va ceda în fața teroriștilor.

Ancheta este desfăşurată sub calificările de „asasinat” şi „tentativă de asasinat asupra persoanelor care deţin autoritate publică”, „în legătură cu o acţiune teroristă”, a precizat el. 

Ea a fost încredinţată în comun brigăzii criminale a poliţiei judiciare din Paris, direcţiei generale a securităţii interne (DGSI) şi subdirecţiei antiteroriste (Sdat), a adăugat procurorul.