Atac terorist în Siria. Sunt peste 700 de ostatici, inclusiv europeni

Gruparea teroristă Stat Islamic a luat ostatici peste 700 de oameni în regiunea siriană Deir ez-Zor. Între acestea se regăsesc şi cetăţeni europeni şi ai altor ţări, a informat, miercuri, o sursă militară diplomatică.

18 oct. 2018, 11:31

Teroriştii au atacat o tabără de refugiaţi din zona controlată de forţele coaliţiei americane, a mai precizat aceeaşi sursă.

„Profitând de impunitatea lor, militanții Statuluji Islamic au atacat tabăra de refugiați situată în apropierea localității al al-Bahra, pe 13 octombrie, au luat ostatici și au transportat aproximativ 130 de familii arabe în orașul Hajin, aflat sub controlul jihadiştilor „, a mai precizat aceeaşi sursă, care a precizat că, între ostatici se află mai mulţi cetăţeni din Vestul Europei.

Militanţii cer ca Forţele Democrate siriene aflate de partea coaliției conduse de SUA să elibereze teroriştii SI capturaţi, precum şi mai multe teritorii aflate pe malul estic al Eufratului. Statul Islamic a ameninţat că va executa ostateci în fiecare zi până când cererile lor vor fi îndeplinite, a precizat aceeaşi sursă.

Citeşte şi Forţele kurde au arestat peste 900 de jihadişti străini

Statul Islamic a atacat o tabără de refugiați, în timp ce forțele democrate siriene au încercat să lanseze o ofensivă cu sprijinul coaliției conduse de SUA. Sursa a constatat că eșecul forțelor democratice siriene a fost provocat de multiplele greșeli făcute de armata SUA care coordonează operațiunea.
„Incidentul survenit astăzi în colonia Hajin este un bun exemplu. Din cauza acţiunilor lipsite de profesionalism ale Forţelor Aeriene al SUA, o unitate kurdă care a încercat să lanseze o ofensivă împotriva SI a fost ţinta unor raiduri aeriene întreprinse de avioane de vânătoare F-15 ale forţelor coaliţiei. Şase combataţi kurzi sunt morţi şi 15 sunt răniţi grav, a mai precizat aceeaşi sursă.

Această ofensivă a fost  întreruptă şi Statul Islamic a preluat controlul zonei. Eşecul operaţiunii a fost agravat de dezertarea masivă din rândurile Forţelor Democratice Siriene, a mai precizat sursa.