ATAC TERORIST la un miting anti-rasism din SUA. O femeie a fost ucisă şi mai multe persoane rănite de o maşină care a intrat în mulţime VIDEO

O femeie a fost ucisă, iar alte trei persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat într-un grup de manifestanţi care protestau duminică seara faţă de uciderea unui bărbat de culoare de către poliţie la Minneapolis, oraşul în care a fost ucis afroamericanul George Floyd, anunţă luni forţele de ordine americane.

14 iun. 2021, 20:28
ATAC TERORIST la un miting anti-rasism din SUA. O femeie a fost ucisă şi mai multe persoane rănite de o maşină care a intrat în mulţime VIDEO

Şoferul, un bărbat alb, a fost scos de maşină de către protestatari, care l-au imobilizat până la sosirea poliţiei, potrivit unor imagini difuzate pe reţele de socializare şi unui comunicat al poliţiei.

O manifestantă a fost transportată în stare critică la un spital local, unde a murit, informează News.ro. Celelalte trei persoane au fost rănite uşor.

Şoferul s-ar fi putut afla sub influenţa unor droguri sau alcoolului la momentul faptelor, potrivit anchetatorilor.

Manifestanţi s-au adunat în semn de protest faţă de uciderea lui Winston Smith Jr., un afroamerican ucis prin împuşcare la 3 iunie, în timp ce era arestat de către o echipă US Marshals.

Potrivit poliţiei, Winston Smith Jr. a fost arestat în urma unui schimb de focuri de armă, iar în maşina sa s-au găsit un pistol şi cartuşe.

Atac terorist cu cel puţin o victimă la un miting anti-rasism din Minneapolis. O femeie a fost ucisă de o maşină intrată în mulţime

Însă această versiune este contestată de către o pasageră care se afla în maşină şi care spune, potrivit avocaţilor săi, că bărbatul nu era înarmat.

Acest oraş din nordul Statelor Unite este cuprins de tensiuni după uciderea la sfârşitul lui mai 2020 a afroamericanului George Floyd prin asfixiere cu genunchiul de către un poliţist alb, Derek Chauvin, în timpul unei arestări.

Uciderea lui Floyd a provocat un val de furie istoric împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei în Statele Unite.

Poliţistul Derek Chauvin a fost găsit vinovat de uciderea lui Floyd, în aprilie, iar sentinţa urmează să fie pronunţată la 25 iunie.

În timpul procesului lui Chauvin, uciderea unui tânăr de culoare de către o poliţistă albă, în timpul unui control rutier la periferia Minneapolisului, a tensionat şi mai mult relaţia forţelor de ordine din oraş cu comunitatea afroamericană.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „L-am invitat în România şi i-am spus că îmi doresc să continuăm relaţia din 2015. Ne dorim să întărim parteneriatul” VIDEO

 


loading...