Atac virulent al unui lider PSD la adresa lui Raed Arafat: „Mă bucur că cineva i-a oprit delirul, pentru că este responsabil de multe tragedii”

Liderul organizației județene PSD Giurgiu, Marian Mina, a vorbit vineri despre conflictul dintre Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, şi Raed Arafat, şeful DSU.

03 dec. 2021, 21:58
Atac virulent al unui lider PSD la adresa lui Raed Arafat: „Mă bucur că cineva i-a oprit delirul, pentru că este responsabil de multe tragedii”

Alexandru Rafila ar vrea ca rolul primordial în luarea deciziilor în pandemie să nu fie al altor structuri și persoane din afara Ministerului Sănătăţii şi a respins vineri propunerea lui Raed Arafat ca toate persoanele care intră pe teritoriul României să fie testate PCR, indiferent dacă sunt sau nu vaccinate.

„Nu a spus nimeni de demiterea dlui Arafat. Ma bucur ca cineva a avut curajul sa opreasca delirul dlui Arafat, ca e responsabil de multe tragedii. Medicii trebuie sa ia cele mai bune decizii legate de pendemie, nu Internele si nu CNSU”, a declarat Marian Mina la Antena 3.

Alexandru Rafila crede că măsurile de sănătate publică ar trebui luate de Ministerul Sănătăţii, nu de alte instituţii.

„Nu am discutat cu domnul doctor Arafat despre acest subiect, nu am avut ocazia, dânsul a fost destul de mult plecat din ţară în ultima perioadă, dar după ce noul guvern se va instala, voi avea discuţii în primul rând cu prim-ministrul şi cu ministrul de Interne şi, bineînţeles, şi cu domnul Arafat, pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă. Trebuie, totuşi, ca Ministerul Sănătăţii, într-o criză de sănătate, să aibă cuvântul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a afirmat Rafila, recent, la Palatul Parlamentului.

Raed Arafat, despre testarea PCR la intrarea în România: „A rămas că se analizează şi săptămâna viitoare se ia o decizie”

Secretarul de Stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a negat vineri faptul că ar fi avut un conflict cu Alexandru Rafila în şedinţa CNSU şi a spus că măsura testării la intrarea în ţară a rămas în analiză, o hotărâre urmând a fi luată săptămâna viitoare.

„A iesit o stire ca Arafat a mers la guvern si a cerut testare PCR la intrarea in tara. Propunerea a venit de la INSP, e adevarat ca eu am citit in sedinta, dar am spus de unde provine. Nu a provenit aceasta idee din capul lui Arafat. Deci discutia a ramas ca se analizeaza si saptamana viitoare se decide pe masurile ce urmeaza a fi luate, urmeaza si prelungirea starii de alerta.”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta: „Noul guvern trebuie să facă un nou proiect de ţară. Klaus Iohannis nu e în stare, mai bine să stea deoparte”