Guvernului României, prima reacţie după ameninţările lansate de la Moscova: Este o PROVOCARE

Guvernul României face precizări importante pe seama scenariului uluitor lansat la Moscova, privind un posibil atac asupra Transnistriei orchestrat în România.

03 iun. 2015, 20:29
Guvernului României, prima reacţie după ameninţările lansate de la Moscova: Este o PROVOCARE

Autorităţile de la Moscova au lansat un scenariu uluitor despre ţara noastră. Televiziunea oficială a armatei ruse susţine că România se pregăteşte să atace Transnistria. Postul TV l-a criticat pe premierul Victor Ponta şi a vorbit despre preşedintele Klaus Iohannis.

Faţă de scenariul imaginat la Moscova, Guvernul României a reacţionat în primă fază prin purtătorul de cuvânt Corneliu Calotă, care a infirmat ipotezele lansate în mass medi rus şi a apreciat că este vorba de o provocare. „Nu știu cum privește premierul, pentru că n-am apucat să-l întreb. Pot spune cum privesc eu la nivelul informațiilor pe care le am. Pot să vă infirm categoric existența unor asemenea ipoteze. E o provocare, probabil. N-are rost să comentăm speculații de presă”, a declarat Calotă, la Digi24.

Sursele citate de televiziunea armatei ruse sunt aşa-numiţi analişti militari, dar şi un un jurnalist care trăieşte în Republica Moldova. E vorba de Ernest Vardanian, ziarist pe care, în 2010, militarii transnistreni l-au arestat pentru trădare şi l-au eliberat un an mai târziu.

Citeşte şi Televiziunea Armatei ruse: În România se discută despre atacarea Transnistriei. Moscova ameninţă cu RĂZBOIUL

Ipoteza mediatizată de ruşi vine în acelaşi timp cu un avertisment al vicepreşedintelui Dumei de la Moscova. El spune că Rusia va interveni în cazul unui conflict în Transnistria.

„Nu e în niciun fel în viziunea României și a Guvernului vreun fel de acţiune de acest tip. Prioritatea Guvernului României în legătură cu Moldova e sprijinirea drumului proeuropean al acesteia, consolidarea forțelor politice proeuropene și ajutoare efective pe care oamenii să le simtă și să înțeleagă avantajul de a privi spre Europa”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.