DEZVĂLUIRI despre atacatorul împuşcat la secţia de poliţie din Paris. Islamistul a trecut şi prin ROMÂNIA

Barbatul ucis, joi, dupa ce a incercat sa atace un comisariat de politie din Paris, traia "intr-un camin pentru solicitanti de azil" din vestul Germaniei, pe care politia l-a perchezitionat sambata, a anuntat politia regionala germana.  Presa internaţională a scris că băbatul a trecut prin România, Elveţia, Luxemburg şi Germania, înainte de a ajunge în Franţa, pe 24 decembrie.

10 ian. 2016, 10:15
DEZVĂLUIRI despre atacatorul împuşcat la secţia de poliţie din Paris. Islamistul a trecut şi prin ROMÂNIA

UPDATE ora 15.30 Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că bărbatul împuşcat mortal de forţele de ordine în timp ce încerca să atace o secţie de poliţie din Paris, era „fără îndoială de origine tunisiană, se numea Tarek Belgacem şi a stat în mai multe state ale Uniunii Europene, printre care şi România, relatează Le Figaro.

Tarek Belgacem, care şi-a activat cartela SIM germană în septembrie, a ajuns în Franţa pe 24 decembrie. Pe lângă Germania, el a trecut prin Elveţia, Luxemburg şi România, ţări în care s-a făcut remarcat în ultimii ani pentru furturi mărunte şi infracţiuni la legislaţia privind străinii, sub diferite identităţi, potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de Journal du Dimanche.

––––––––––––––––––––––

Nu a fost gasita „nicio dovada a unor posibile alte atacuri” in timpul perchezitiei efectuate in acest camin situat la Recklinghausen in Renania de Nord-Westfalia (vest), a asigurat politia intr-un comunicat, adaugand ca lucreaza in stransa cooperare cu autoritatile franceze, potrivit Agerpres.

Precizand ca a efectuat aceasta perchezitie pe baza unor informatii de la autoritatile franceze, politia judiciara a landului Renania de Nord-Westfalia precizeaza ca „anchetele continua” si ca rezultatele perchezitiei vor fi examinate in continuare in detaliu.

Politia nu a precizat daca acest barbat, a carui identificare era inca in curs dar care a fost recunoscut de rude ca fiind un tunisian pe nume Tarek Belgacem, a fost inregistrat ca solicitant de azil in Germania. Dar o sursa apropiata dosarului a confirmat acest lucru pentru France Presse.

La exact un an de la atentatele contra ziarului Charlie Hebdo, care au facut 12 morti, acest barbat a incercat sa intre inarmat cu un cutit de macelarie si un fals dispozitiv exploziv in comisariatul de politie din Goutte d’Or, un cartier popular din Paris.

El nu a raspuns la ordinele de a se opri ale politistilor, care au deschis atunci focul. O revendicare jihadista, inclusiv un juramant de credinta fata de organizatia Statul Islamic, a fost gasita asupra sa, potrivit autoritatilor franceze.

O cartela SIM germana pentru telefon mobil a fost de asemenea gasita la el.