Atacul armat din Orlando a fost revendicat de Statul Islamic la postul de radio al jihadiştilor UPDATE

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat luni atacul armat soldat cu 50 de morți într-un club de noapte gay din orașul Orlando (statul american Florida), comis de un "soldat al califatului", într-un comunicat oficial difuzat la Al-Bayan, postul de radio al grupării teroriste, potrivit AFP și Reuters, citate de Agerpres. Ulterior, bilanţul morţilor a fost revizuit la 49 de persoane, cea de-a 49-a fiind chiar agresorul.

13 iun. 2016, 10:23
Atacul armat din Orlando a fost revendicat de Statul Islamic la postul de radio al jihadiştilor UPDATE

Update 15:48 Poliția din orașul Orlando, statul american Florida, a anunțat luni că bilanțul oficial al victimelor atacului armat comis în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club de noapte gay este de 49 de persoane, cea de-a 50 persoană ucisă fiind agresorul, transmite DPA.

„Allah i-a permis fratelui Omar Mateen, unul dintre soldații califatului în America, să comită o ghazwa (termen islamic pentru a desemna un atac) în timpul căreia a reușit să ajungă într-un club de noapte al sodomiților în orașul Orlando (…) și să ucidă și să rănească peste 100 dintre ei”, indică textul difuzat de Al-Bayan, informează Agerpres.

Citeşte şi Masacru în Orlando: Criminalul fusese interogat de FBI de două ori

Un atac armat a fost comis în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club de noapte gay din orașul american Orlando, soldat cu 50 de morți și 53 de răniți, potrivit unui bilanț oficial. Autorul masacrului a fost identificat ca fiind Omar Mateen, un cetățean american de origine afgană, care a fost ucis în schimbul de focuri cu trupele speciale.


loading...