Atacul armat din Washington: Treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa

Treisprezece persoane, printre care şi atacatorul, au fost ucise în atacul care s-a produs luni dimineaţă într-un imobil al Marinei americane la Washington, a anunţat primarul oraşului Vincent Gray, citat de AFP. Presupusul autor al atacului lucra ca informatician pentru un subcontractant al Hewlett-Packard, au declarat responsabilii societăţii.

17 sept. 2013, 07:54
Atacul armat din Washington: Treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa

Numărul persoanelor decedate în atacul armat de la o bază militară din Washington a crescut la 13. Printre victime se numără şi atacatorul. Acesta a fost identificat ca fiind Aaron Alexis, un afro-american în vârstă de 34 de ani din Fort Worth (Texas), a afirmat un reprezentant al FBI pentru presă.

Aaron Alexis, care a servit în Marină între 2007 şi 2011, lucra pentru The Ecperts, „o societate subcontractantă a HP (Hewlett-Packard) Enterprise Services, care se ocupa de actualizarea” reţelei de intranet a US Navy şi a Marinei, a explicat Michael Thacker, purtător de cuvânt al HP, într-un e-mail.

Societatea, cu sediul în California, a declarat că este „profund întristată” de atacul care s-a produs luni într-o clădire de birouri a Marinei americane.

„HP cooperează pe deplin cu forţele de ordine”, a subliniat Thacker.

În decursul celor patru ani de serviciu militar, Aaron Alexis a avut „o serie de incidente legate de comportamentul său”, a declarat pentru AFP un responsabil militar aflat sub anonimat.

Citeşte şi Atacul armat de la Washington Navy Yard a fost comis de o singură persoană