Atacul cu acid de la Balşoi: Iubita balerinului care l-a agresat pe director pare a fi motivul

Balerinul Pavel Dmitrichenk, o vedetă a Teatrului Balşoi din Moscova, presupusul coordonator al atacului cu acid asupra directorului artistic al instituţiei moscovite, şi-a recunoscut vinovăţia împreună cu autorul agresiunii şi un şofer.

06 mart. 2013, 10:18

Trei suspecţi au mărturisit poliţiei din Moscova că au pus la cale atacul cu acid asupra directorului Teatrului Balşoi din Moscova, Serghei Filin. În noaptea de marţi spre miercuri cei trei suspecţi srestaţi ţi-au recunoscut faptele, scrie Le Figaro în ediţia online. Balerinul Pavel Dmitrichenko a fost arestat alături de autorul efectiv al atacului, Iuri Zaruţki, şi de şoferul Andrei Lipatov.

„Poliţia din Moscova l-a arestat pe presupusul organizator al atacului, Pavel Dmitrichenko, pe autorul agresiunii, Iuri Zaruţki, şi pe şoferul Andrei Lipatov, care l-a dus pe agresor la locul unde s-a produs infracţiunea”, se afirmă în comunicatul emis de poliţia din Moscova.”Toţi trei şi-au recunoscut vinovăţia. Ancheta continuă pentru a clarifica toate circumstanţele în care s-a produs infracţiunea”, precizează comunicatul.

Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Balşoi, numit în această funcţie în 2011, a fost atacat cu acid de o persoană necunoscută pe 17 ianuarie la parterul imobilului în care locuia, la Moscova. Directorul teatrului s-a ales cu arsuri de gradul III în zona feţei şi a ochilor, fiind operat, iar acum aflându-se în Germania pentru a-şi continua tratamentul.

O femeie şi invidia profesională

După ce a fost atacat, Filin a bănuit de la bun început că atacul asupra sa are la origine invidia profesională. Această ipoteză privind mobilul agresiunii a fost privilegiată şi de către poliţiştii care au anchetat cazul. Serghei Filin, în vârstă de 42 de ani, a ajuns la celebrul teatru din Moscova în 1988 şi a devenit directorul artistic al instituţiei în 2011. De atunci, el a fost ţinjta unor ameninţări repetate: cauciucuri tăiate, contul de Facebook şi cel de messenger piratate, mesaje de ameninţare.

Anchetatorii ruşi nu au dezvăluit deocamdată motivele agresiunii, dar presa din Rusia afirma miercuri că acea agresiune a fost comisă pentru o femeie, balerina Angelina Voronţova, partenera de viaţă a balerinului Pavel Dmitrichenko. Serghei Filin i-a refuzat acesteia rolul Odette, în spectacolul „Lacul lebedelor”, considerat a fi un rol-cheie pentru cariera oricărei balerine.