Atacul de inimă poate fi depistat printr-un simplu test de sânge

Testul de sânge măsoară nivelul unei anumite proteine, iar rezultatul se obţine foarte rapid. Astfel, medicii pot să diferenţieze clar între cazurile de maximă urgenţă.

12 oct. 2015, 11:28
Atacul de inimă poate fi depistat printr-un simplu test de sânge

Durerea ascuţită şi care apare brusc în zona inimii poate să sperie pe oricine. Însă, nu orice durere de acest tip are legătură cu atacul de inimă, astfel că cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au dezvoltat un simplu test de sânge care arată clar riscul de a face sau nu un atac de inimă, scrie eva.ro care citează The Telegraph.

Acest test îi va ajuta pe medici să diferenţieze clar între persoanele care ajung la camera de urgenţă şi să se ocupe în special de cei care au un risc mare de a suferi un atac de inimă.

Cu ajutorul unui test de sânge se măsoară nivelul proteinei numită troponină. Dacă nivelul acestei proteine este scăzut, atunci riscul de a face atac de inimă este unul foarte scăzut, susţin cercetătorii.

Până în prezent, testele necesare pe care medicii le făceau persoanelor care acuzau dureri în piept necesitau şi până la 24 de ore pentru a obţine un rezultat concludent. În general acestea puteau doar să releve faptul că persoana respectivă a suferit un atac de inimă, nicidecum să prevadă că se va întâmpla acest lucru.

Sunt necesare şi alte cercetări mai detaliate despre acest test, însă cercetătorii speră ca această analiză să intre în practica medicală cât mai curând.

Citeşte şi Uite ce se întâmplă în corpul uman cu 10 zile înainte de un ATAC DE CORD