Atacul de la clubul din Orlando: Premierul din Quebec a fost agresat

Premierul din Quebec, Philippe Couillard, a fost agresat joi seară, la Montreal, de un manifestant, în timpul ceremoniei de comemorare a victimelor atacului armat dintr-un club de noapte gay din Orlando, în care au murit 49 de persoane, susţin surse citate de AFP, potrivit Agerpres.

17 iun. 2016, 07:00

Premierul din Quebec, Philippe Couillard, a fost agresat joi seară, la Montreal, de un manifestant, în timpul ceremoniei de comemorare a victimelor atacului armat dintr-un club de noapte gay din Orlando, în care au murit 49 de persoane, susţin surse citate de AFP. Premierul a asistat la o ceremonie de comemorare a victimelor atacului din Orlando, în cartierul comunităţii LGBT în Montreal, alături de alte sute de persoane, potrivit Mediafax.

Un tânăr care a luat cuvântul în numele comunităţii LGBT a aruncat dintr-odată cu un obiect în Philippe Couillard, de la o distanţă mai mică de un metru. Premierul nu a fost rănit în incidentul de joi seară, a indicat un purtător de cuvânt al premierului pentru AFP.

S-a creat imediat o busculadă, iar poliţiştii l-au reţinut pe agresor. Forţele de ordine au evacut rapid premierul şi personalităţile politice prezente la eveniment, printre care ministrul canadian al Patrimoniului, Melanie Joly, şi ministrul canadian al Familiei, Jean-Yves Duclos.

„Un astfel de gest de intoleranţă şi violenţă este inadmisibil”, a acuzat primarul Montrealului, Denis Coderre.