Atacul din Burkina Faso: 25 din cele 29 de corpuri au fost identificate

Douăzeci și cinci din cele 29 de victime ale atacului jihadist din capitala Burkinei Faso, Ouagadougou, au fost identificate, după identificarea altor trei corpuri luni, a anunțat procurorul Maiza Sérémé, confirmând de asemenea moartea a șase canadieni.

19 ian. 2016, 04:28
Atacul din Burkina Faso: 25 din cele 29 de corpuri au fost identificate

Prim-ministrul canadian a declarat sâmbătă că șase dintre compatrioții săi au murit în atac, în timp ce bilanțul oficial anunțat era de 4 canadieni uciși.

Ministerul francez al Afacerilor Externe a anunțat un bilanț de 30 de morți, iar autoritățile din Burkina Faso 29 de morți. Această diferență se datorează decesului unui rănit, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Potrivit unei surse din securitate, 26 din cele 29 de victime au fost ucise în cafeneaua-restaurant Cappuccino, foarte populară printre expatriați în Burkina Faso.

Printre altele, douăzeci de persoane au fost arestate duminică și luni la Ouagadougou în urma atacului jihadist, a declarat pentru AFP o sursă apropiată dosarului, care a vorbit despre existența posibilă a unei „celule”.

„Douăzeci de persoane au fost arestate ieri (duminică) în cadrul anchetei. Unele au fost eliberate, iar altele sunt încă în arest urmând a fi audiate”, a afirmat această sursă, sub acoperirea anonimatului.

Gruparea jihadistă Al Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) a publicat fotografii cu trei membri ai comandoului ce a atacat vineri mai multe hoteluri și un restaurant la Ouagadougou, ucigând 29 de oameni, a anunțat luni SITE, organizație americană ce monitorizează site-uri islamiste.