Atacul dronelor nu a rămas fără răspuns. Cel puţin 14 morţi în Yemen, în urma unui atac al coaliţiei conduse de Arabia Saudită

Atacul de luni revendicat de Houthi asupra a două locaţii din Emiratele Arabe Unite, a ucis trei persoane şi a aprins un incendiu lângă aeroportul Abu Dhabi.

18 ian. 2022, 11:04
Atacul dronelor nu a rămas fără răspuns. Cel puţin 14 morţi în Yemen, în urma unui atac al coaliţiei conduse de Arabia Saudită

Ofensiva alianţei asupra capitalei din Yemen, controlate de rebelii Houthi,  a venit ca un răspuns la atacul revendicat luni de Houthiţi asupra unui stat membru al coaliţiei, Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, în care trei persoane au fost ucise. Coaliţia a mai spus că a interceptat luni opt drone lansate spre Arabia Saudită.

Marţi, coaliţia a început o ofensivă aerienă împotriva taberelor din Sanaa aparţinând grupului Houthi, a declarat presa de stat saudită. Acest atac a părut a fi cel mai puternic din 2019 încoace, în Sanaa.

Atacul dronelor. Rebelii houthi au atacat capitala Emiratelor Arabe Unite
O bombă care a ucis aproximativ 14 persoane în Yemen, conform estimărilor iniţiale, a avut loc în casa unui fost oficial militar. L-au ucis pe el, pe soţia lui, pe fiul său în vârstă de 25 de ani, alţi membri ai familiei şi câteva persoane neidentificate, au declarat pentru Reuters o sursă medicală şi localnici.

Bombardamentele coaliţiei în jurul oraşului au ucis în total aproximativ 20 de persoane, a declarat pe Twitter ministrul adjunct de externe al administraţiei Houthi, care deţine o mare parte din nordul Yemenului.

Ura faţă de asiatici, la un nivel fără precedent la New York. O femeie de 40 ani a fost împinsă în faţa metroului în Times Square, a patra crimă rasială din ultimele zile
Atacul de luni revendicat de Houthi asupra a două locaţii din Emiratele Arabe Unite, a ucis trei persoane şi a aprins un incendiu lângă aeroportul Abu Dhabi. Ca răspuns, Emiratele Arabe Unite au declarat că îşi rezervă dreptul de a răspunde la „atacuri teroriste”.