Atacul dronelor: SUA bombardează ţinte din Irak

Drone şi avioane de vânătoare ale armatei americane au distrus joi, în nodul Irakului, două vehicule armate şi un vehicul blindat ale organizaţiei Statul Islamic (SI), a anunţat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, citat de AFP.

15 aug. 2014, 04:28
Atacul dronelor: SUA bombardează ţinte din Irak

Într-o primă operaţiune, a fost distrus un vehicul armat care ‘viza forţele kurde’, iar la scurt timp un al doilea vehicul militar.

După două ore, forţele americane au neutralizat un vehicul blindat conceput pentru a rezista la deflagraţia unor încărcături explozive artizanale (aşa-numit MRAP).

Această nouă misiune a avut loc în nord-estul oraşului Erbil, în Kurdistanul irakian, şi face parte din loviturile aeriene autorizate de către preşedintele SUA Barack Obama pentru a proteja personalul diplomatic american aflat la post la Erbil, precum şi pe refugiaţii creştini şi yazidiţi din zonă.

Pentagonul a anunţat joi că 4.000 – 5.000 de yazidiţi (populaţie kurdofonă nemusulmană) încă se află în munţii Sinjar din nordul Irakului, unde militanţii SI desfăşoară de câteva săptămâni o amplă ofensivă.