Atacul terorist din Mali: Doi suspecţi au fost ARESTAŢI la Bamako

Forţele speciale din Mali au arestat doi suspecţi în legătură cu acţiunea teroristă ce a vizat un hotel Radisson Blu, săptămâna trecută, scrie presa franceză, citând surse oficiale. În urma atacului, 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite.

26 nov. 2015, 19:37
Atacul terorist din Mali: Doi suspecţi au fost ARESTAŢI la Bamako

Deocamdată, identităţile celor doi suspecţi arestaţi de către forţele se securitate maliene după atacul terorist asupra hotelului Radisson Blu nu au fost făcute cunoscute. O grupare locală afiliată Al-Qaida a revendicat atacul de vinerea trecută, informează bbc.com.

Persoane înarmate au pătruns vineri dimineaţă în hotel şi au ţinut ostatice aproximativ 170 de persoane care se aflau acolo, timp de 9 ore. Douăzeci de persoane au murit în acest atac şi 14 au fost rănite.

Ulterior, trupele speciale maliene au luat cu asalt hotelul şi au eliberat rând pe rând ostaticii. Gruparea teroristă Al-Murabitoun afiliată la Al-Qaida condusă de jihadistul algerian Mokhtar Belmokhtar a revendicat ulterior atacul.

Un alt grup terorist din centrul Mali, Macina Liberation Front (LWF) a revendicat de asemenea atacul terorist, afirmând că au fost cinci terorişti dintre care trei au fugit. Iniţial, oficialităţile din Mali anunţaseră că au fost numai doi jihadişti care au comis atacul asupra hotelului.