Atacuri aeriene în Siria: 35 de morţi în spitale

Cel puțin 35 de sirieni, pacienți și personal medical, au fost uciși și 72 răniți în cursul unei "recente și semnificative creșteri" a numărului loviturilor aeriene asupra spitalelor din Siria, a anunțat joi organizația Medici fără Frontiere (MfF), relatează AFP.

29 oct. 2015, 03:47
Atacuri aeriene în Siria: 35 de morţi în spitale

Creșterea numărului loviturilor aeriene, pentru care organizația nu a identificat o cauză, a început la sfârșitul lui septembrie și a făcut să fie lovite în total 12 spitale în provinciile Idleb, Alep și Hama, dintre care șase sunt susținute de MfF.

„În total, șase spitale au fost constrânse să-și înceteze activitățile… și patru ambulanțe au fost distruse. (…) Accesul la servicii de urgență, de maternitate, de pediatrie și de îngrijire primară rămân grav compromise în aceste zone”, precizează MfF.

Potrivit comunicatului organizației, „zeci de mii de persoane au fost forțate să-și părăsească domiciliile” din cauza atacurilor.

„După peste patru ani de război, rămân siderat să văd în ce măsură dreptul internațional umanitar poate fi atât de ușor desconsiderat de diferitele părți implicate în conflict”, a afirmat Sylvain Groulx, șeful misiunii MfF în Siria.

Conflictul din Siria declanșat în martie 2011 s-a soldat deja cu peste 250.000 de morți, 6,5 milioane de strămutați în interiorul țării și 4,2 milioane de refugiați peste hotare.