ATACURI ARMATE la Detroit şi Philadelphia: Un mort şi 16 răniţi

O persoană a fost ucisă și alte nouă rănite cu focuri de armă sâmbătă în cursul unei serbări pe un teren de baschet la Detroit, unde erau prezenți numeroși copii, a informat un ziar local.

21 iun. 2015, 07:25
ATACURI ARMATE la Detroit şi Philadelphia: Un mort şi 16 răniţi

Unul dintre răniți se afla în stare critică, a indicat poliția, adăugând că este în căutarea suspecților, potrivit cotidianului Detroit Free Press.

Mai mulți copii erau prezenți la această serbare, a declarat ziarului responsabilul adjunct al poliției, Steve Dolunt.

Potrivit lui, una dintre persoanele prezente la eveniment ar putea să fi fost luată drept țintă în mod deliberat, celelalte persoane aflându-se „în locul nepotrivit la momentul nepotrivit”.

Cel puțin trei femei figurează printre persoanele atinse de gloanțe, relevă publicația menționată.

Detroit (statul american Michigan), altădată capitala construcției de automobile americane, a ieșit anul trecut din faliment, după un îndelungat proces judiciar și o reeșalonare a datoriei sale care ajunsese la 18 miliarde de dolari.

Aproximativ la aceeași oră (21:00 ora locală), o persoană neidentificată deschidea foc automat la întâmplare asupra petrecăreților la un picnic în alt oraș american, Philadelphia (Pennsylvania), rănind șapte persoane. Printre acestea se aflau doi copii, unul de doi ani, altul de zece, care au fost spitalizați în stare critică, potrivit NBC.

Citeşte şi Cel puţin 17 morţi în explozia unei maşini-capcană în Irak