Atacuri în serie, soldate cu morţi şi răniţi

Combatanţi talibani au ucis cel puţin 14 membri ai forţelor de securitate într-un atac comis în timpul nopţii de marţi în districtul Sayyad din nordul provinciei Sar-e-Pul. De asemenea, alţi 25 au fost răniţi în timpul acestui atac, a anunţat marţi un membru al Consiliului acestei provincii, Noor Aga Noor. Potrivit acestuia, patru dintre soldaţii răniţi au fost apoi luaţi ostatici de talibani.

12 iun. 2018, 08:28
Atacuri în serie, soldate cu morţi şi răniţi

Mai multe atacuri, soldate cu morţi şi răniţi, au avut loc marţi în Afganistan, informează dpa.

Tot marţi, un kamikaze a ucis cu o camionetă unde era plasată o bombă cel puţin cinci membri ai forţelor de securitate într-un atac în provincia Ghazi din estul Afganistanului. Atacul a avut loc în primele ore ale dimineţii de marţi, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernatorului acestei provincii, Arif Noori. Alţi cel puţin 26 de oameni, printre care şeful de district, au fost răniţi în atac, potrivit lui Noori, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Atac sinucigaş, cel puţin 12 morţi şi zeci de răniţi: „Un kamikaze şi-a detonat vesta sa cu explozivi la intrare în minister…”

Deocamdată, niciun grup nu a revendicat atacul din Ghazi. Mişcarea talibană pakistaneză a lansat o serie de atacuri coordonate asupra mai multor posturi de securitate în acest district, începând de luni dimineaţa.