Atacuri sângeroase! Peste 40 de morţi şi 260 de răniţi în ultimele zile

Violenţele dintre combatanţi separatişti şi militari yemeniţi s-au soldat începând de joi cu 40 de morţi şi 260 de răniţi. Printre victime sunt şi numeroşi civili, în oraşul Aden (sud), a anunţat duminică Biroul pentru afaceri umanitare al Naţiunilor Unite, informează reliefwebint.

11 aug. 2019, 13:12
Atacuri sângeroase! Peste 40 de morţi şi 260 de răniţi în ultimele zile

„Este dureros să constatăm că în timpul (sărbătorii musulmane) Eid al-Adha familiile plâng moartea apropiaţilor în loc să sărbătorească în pace şi armonie”, a declarat Lise Grande, coordonatoarea ONU în Yemen, într-un comunicat de presă.

„Potrivit informaţiilor preliminare, 40 de oameni au fost ucişi şi 260 răniţi, începând cu 8 august”, între care numeroşi civili, a adăugat ea. „Organizaţiile umanitare se află în teren şi continuă să funcţioneze”, a precizat Lise Grande.

Organizaţia Medici Fără Frontiere, care coordonează un spital la Aden, a anunţat anterior că unitatea medicală a primit 119 răniţi în 24 de ore.

Yemen, ţară devastată în ultimii cinci ani de un război civil, s-a cufundat şi mai mult în haos sâmbătă, când luptătorii separatişti au cucerit palatul prezidenţial din Aden, după mai multe zile de confruntări.