Atacuri SINUCIGAŞE la Bagdad. Cel puţin 40 de morţi şi peste 60 de răniţi la un mall din capitala irakiană

Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi şi peste 60 au fost răniţi în două atentate sinucigaşe, revendicate de Statul Islamic, comise într-un centru comercial din estul Bagdadului, a anunţat Poliţia, potrivit Russia Today.

10 sept. 2016, 12:03
Atacuri SINUCIGAŞE la Bagdad. Cel puţin 40 de morţi şi peste 60 de răniţi la un mall din capitala irakiană

Cel puţin 40 de oameni au fost ucişi şi peste 60 au fost răniţi în două atentate sinucigaşe, la un mall din Bagdad. Imagini video de la locul atacului arată scene de haos  şi maşini în flăcări.

 Atacul terorist a avut loc vineri, la Nakheel Mall, aflat în apropiere de Ministerul Petrolului, au anunţat surse medicale şi din Poliţie. O bombă a explodat la intrarea din faţă, iar o alta în parcare.
Bilanţul iniţial al atacurilor era de 11 morţi.

ISIS a revendicat atentul, ce a vizat “o adunare de şiiţi”, într-un comunicat publicat de agenţia sa de presă, Amaq News, citată de news.ro

Atentatele vin în condiţiile în care armata irakiană se pregăteşte să lanseze o ofensivă asupra oraşului Mosul, controlat de ISIS.

Gruparea teroristă a controlat la un moment dat o treime din Irak, dar a pierdut treptat teren pe parcursul anului. Însă, pe măsură ce a început să piardă din teritoriile ocupate, şi-a intensificat campania de atentate.