Atacurile din Jakarta: Statul Islamic, AVERTISMENT ENIGMATIC legat de atentate

Statul Islamic a lansat un avertizare enigmatică înainte de atacurile teroriste în serie, soldate cu cel puţin şapte morţi, joi, încentrul capitalei indioneziene, scrie presa belgiană, citând surse din poliţia de al Jakarta.

14 ian. 2016, 10:21
Atacurile din Jakarta: Statul Islamic, AVERTISMENT ENIGMATIC legat de atentate

Anton Charliyan, un purtător de cuvânt al poliţiei indonziene, a declarat, joi, că nu s-a stabilit deocamdată dacă aceste atacuri, calificate de către preşedintele indonezian Joko Widodo ca fiind „acte teroriste”, au fost comise de jihadiştii Statului Islamic.

Charliyan a mai spus că a fost lansat „o avertizare enigmatică” înainte de atentatele de joi, din capitala Indoneziei, din partea grupării jihadiste Stat Islamic. În această avertizare se făcea cunoscut faptul că „va fi un concert în Indonezia şi că aceasta este o informaţie internaţională”, a mai  spus Charlyan, fără a face alete precizări.

Citeşte şi Atentat terorist la Jakarta. Cel puţin şapte persoane au fost ucise

În decembrie, în Indionezia au fost dejucate mai multe atentate, între care unele erau legate de Statul Islamic. Sute de indonezieni s-au alăturat Statului Islamic care controlează teritorii mari în Siria şi în Irak.

Atacul de joi s-a soldat cu şapte morţi, între care un cetăţean olandez, unul indonezian şi cinci atacatori.