Cum ataca Stănişoară PNL în urmă cu 6 luni: Antonescu – un adevărat Domnu’ Goe, are stil dictatorial

Înainte de a trece la PNL, Mihai Stănişoară a lansat în repetate rânduri atacuri dure la adresa liberalilor şi a liderului acestora, Crin Antonescu. Nu demult, ex-democrat-liberalul îl acuza pe Antonescu că îşi "şantajează" adversarii politici, iar în USL vedea un "binom toxic" sau "beţivul satului".

06 mart. 2013, 11:38
Cum ataca Stănişoară PNL în urmă cu 6 luni: Antonescu – un adevărat Domnu’ Goe, are stil dictatorial

„Pe ultima sută de metri înainte de alegeri, înainte chiar de finalizarea listelor cu candidaţi, Crin Antonescu îşi elimină şi îşi şantajează adversarii puternici din PNL invocând motive puerile. Ca liberal şi ca om cu scaun la cap nu poţi să îţi dai acordul pentru acceptarea în partidul tău a unor persoane dubioase, care pătează imaginea formaţiunii de fiecare dată când deschid gura”, spunea fostul democrat liberal Mihai Stănişoara în octombrie 2012, potrivit Agerpres. 

„Dacă altădată PNL era ca un cocoş vioi care se făcea auzit în politica românească prin mai multe voci, de când este condus de Crin Antonescu, doar discursul acestuia se mai aude (…). La fel şi acum, după ce s-au cheltuit milioane de euro pentru o lansare opulentă a candidaţilor USL, vedem că de fapt nu există candidaţi, unii vehiculaţi abia acum se înscriu în partid şi de fapt nici cei care au fost nominalizaţi nu sunt chiar sigur pe listă! Este stilul dictatorial al lui Antonescu de a-şi teroriza colegii de partid, speriat de prăbuşirea lui în sondaje şi de lipsa de încredere a electoratului în viziunea sa politică”, spunea fostul democrat-liberal, cu aceeaşi ocazie. 

În martie 2012, când se zvonea că Stănişoara ar părăsi PDL, după trecerea prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde la PNL, el declara: „Nu plec din PDL. Din această postură eu sunt adeptul cântecului popular «Casa părintească niciodată nu se vinde». Dacă ar fi să plec, plec din politică„. 

Fostul pedelist a fost un critic foarte dur al modului în care Antonescu a exercitat interimatul funcţiei de preşedinte al statului, în perioada suspendării preşedintelui Traian Băsescu. „Trebuie făcută o diferenţă clară între prestaţia jalnică a domnului Antonescu în poziţia de pre­şedinte interimar şi modul exem­plar în care, să ne amintim, dl. Nicolae Văcăroiu şi-a exercitat mandatul în perioada în care a fost preşedinte interimar”, afirma deputatul într-un interviu acordat pentru „Informaţia de Severin”.

Unul dintre cele mai dure atacuri ale lui Stănişoara la adresa USL conţine expresia „binomul toxic”. „Singurul lucru prin care Victor Ponta, alaturi de colegul sau de esecuri, Crin Antonescu, s-au remarcat la Bruxelles a fost ca ambii sunt politicieni de liga a doua si constituie un binom toxic, care nu da doi bani pe legile unui stat de drept si pe democratie”, spunea acesta în octombrie 2012. 

De altfel, în octombrie Stănişoară a fost foarte productiv în ce priveşte atacurile la USL şi la liderii acesteia, unele dintre aceste atacuri fiind foarte suculente. „Guvernarea USL se comportă ca bețivul satului care își bea toți banii într-o seară la cârciumă, cu prietenii de pahar, iar noaptea când ajunge acasă își bate nevasta pe motiv că au rămas fără bani de mâncare„, spunea pe atunci Stănişoară, citat de NewsIn.

Afirmaţia a fost doar încălzirea pentru cel mai dur atac la adresa celui care i-a devenit miercuri şef de partid. „Domnul Antonescu trebuie sa inteleaga ca a devenit cel mai ridicol si caraghios politician roman. Un adevarat Domnu’ Goe de care Caragiale ar fi fost tare mândru!„, a declarat Mihai Stanisoara, într-un comunicat de presă din 28 octombrie.

Bietul Antonescu a mai avut de îndurat din partea lui Stănişoară încă un set de critici, în noiembrie. „Crin Antonescu susţine ideea ca nu vrea să fim slugile UE. Nimic mai fals: nu suntem slugile Europei, suntem parteneri în această familie iar românii au avut numai de câştigat de pe urma integrări europene. (…) Ceea ce nu spune copreşedintele USL este că în spatele acestui naţionalism fals şi găunos se ascunde o realitate cruntă: USL doreşte să îi facă pe români slugile proprii. Întorcând faţa Uniunii Europene, liderii USL vor ca prin subdezvoltare, lipsa locurilor de muncă, pomeni electorale, încurajarea depedenţei faţă de stat, să îi facă pe cei 21 de milioane de români prizonerii unui sistem politic pe care îl credeam cu toţii trecut. Aceasta este adevărata miză a războiului pe care liderii USL l-a declarat Uniunii Europene”, spunea Stănişoară, citat de „Evenimentul Zilei”.

Uneori, Stănişoară îşi făcea timp să se ocupe de ambii lideri ai USL în acelaşi timp, după cum arată un comentariu făcut după marele miting al USL din campania electorală, organizat pe Naţional Arena, în care Ponta şi Antonescu erau comparaţi cu Kim Jong Un şi Nicolae Ceauşescu. „La fel ca în Coreea de Nord, liderii USL încearcă să îşi ascundă lipsa de caracter, ineficienţa şi disensiunile interne printr-un festivism de prost gust. Numai în republica lui Kim Jong-Un mai vezi în ziua de astăzi oameni aduşi cu arcanul din toate colţurile ţării ca să asculte discursuri politice fără substanţă şi acoperire (..) În România, Nicolae Ceauşescu a fost ultimul care a făcut aşa ceva şi nu credeam că va mai veni ziua în care, la fel ca atunci, mii de oamenii să fie luaţi din fabrici, din şcoli sau de pe stradă, plătiţi sau şantajaţi să participe la un eveniment politic menit să mascheze spaimele şi frustrările unor lideri rataţi”, afirma Stănişoară.

Alteori, acesta era mai lapidar, dar la fel de caustic: „Au adus România într-un triunghi al Bermudelor din care noi avem datoria s-o scăpăm. Acest triunghi este definit de prostie, hoţie şi minciună„.

Mihai Stănişoară şi-a dat demisia miercuri din PDL şi a trecut la PNL„Sunt un om care nu se uită cu mânie în trecut, ci priveşte cu speranţă în viitor. Am luat decizia de a veni alături de PNL într-un moment în care PNL are multe responsabilităţi şi mult de muncă. Mie nu mi-a fost niciodată frică de muncă. Intru în PNL asigurându-i pe colegii mei că voi fi un partener onest, sincer, corect, loial şi performant”, a spus Stănişoară, care a făcut anunţul într-o conferinţă de presă, alături de liderul liberalilor, Crin Antonescu.