Teodor Atanasiu: Corneliu Dobriţoiu a fost suspendat din PNL

Vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a anunţat că senatorul Corneliu Dobrițoiu a fost suspendat din partid, ca urmare a deciziei de condamnare a sa în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare.

23 mart. 2015, 15:01
Teodor Atanasiu: Corneliu Dobriţoiu a fost suspendat din PNL

„Dacă este primă instanță este doar suspendat”, a spus Atanasiu, după ședința grupului senatorilor PNL.

El a precizat că Statutul PNL este în vigoare și că nu s-a discutat cine va prelua șefia Comisiei de apărare din Senat, în locul lui Corneliu Dobrițoiu, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Corneliu Dobriţoiu, CONDAMNAT la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Case pentru generali

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu a fost condamnat luni, de magistrații de la ÎCCJ, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Case pentru generali” în care a fost trimis în judecată în legătură cu achiziționarea în condiții ilegale a unei locuințe de serviciu la preț subvenționat.

Cornel Dobrițoiu a primit un an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice și două luni închisoare pentru participație improprie la fals intelectual.

Citeşte şi: Fiul lui Corneliu Dobriţoiu, condamnat la 5 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

Cele două pedepse au fost contopite, rezultând un un an închisoare, cu suspendare, cu un termen de încercare de 3 ani. Decizia nu este definitivă.