Atanasiu: N-am discutat public nimic de care să îmi fie jenă

Vicepreședintele Partidului Național Liberal Teodor Atanasiu a declarat, duminică, la Alba Iulia, că nu are pentru ce să își ceară scuze colegilor de partid, așa cum i-au cerut sâmbătă unii dintre participanții la Consiliul Național al PNL desfășurat la Pitești, nemulțumiți de cele afirmate de acesta într-o înregistrare dintr-o ședință de la Bistrița.

24 mai 2015, 12:09
Atanasiu: N-am discutat public nimic de care să îmi fie jenă

„Să-mi cer scuze pentru ce am discutat cu soția în bucătărie? Nu e cazul. N-am discutat public nimic de care să îmi fie jenă sau pentru care să trebuie să îmi cer scuze”, a afirmat, în cadrul unei conferințe de presă, Teodor Atanasiu.

Teodor Atanasiu, huiduit la Consiliul Naţional al PNL. Vicepreşedintele a plecat de pe scenă VIDEO

Vicepreședintele PNL a spus că ce anume discută el în mediul privat este problema sa.

„Ce discut eu în mediul privat, cu soția, cu prietenii sau cu altcineva, e problema mea și nu trebuie să dau răspunsuri publice pe cine critic când bârfesc cu soția în bucătărie. Și de aceea nici nu am comentat public niciodată despre acest lucru. Sper ca și alții să aibă decența ca ceea ce înseamnă viața privată a unui om să rămână așa”, a declarat Atanasiu.

Întrebat dacă știe cine anume l-a înregistrat în timpul întâlnirii de la Bistrița cu alți colegi de partid, Teodor Atanasiu a susținut că nici nu și-a pus problema să afle acest lucru. „Nu mi-am pus problema să aflu acest lucru, fiindcă acestea sunt metode securistice folosite de mult în această țară. Eu nu le-am folosit, nu îmi plac și nu le voi folosi”, a spus Atanasiu.

Vicepreședintele PNL a afirmat, întrebat dacă cei care au furnizat presei înregistrarea de la Bistrița ar fi dintre adversarii săi interni, că nu știe, dar că nu exclude acest lucru. ‘Nu știu. Probabil. Nu știu’, a răspuns Atanasiu.

STENOGRAME PNL. Atanasiu: A fost o discuţie răstălmăcită, scoasă din context. Blaga: M-au deranjat discuţiile

Acesta a ținut să sublinieze că se numără printre cei care au pornit în primăvara anului trecut proiectul realizării unui partid de dreapta puternic, proiect pe care îl va continua indiferent de numărul dușmanilor pe care și-i face. ”În urmă cu mai bine de un an, eu și cu câțiva, puțini colegi am pornit un proiect. Am gândit că e cazul să facem un partid de dreapta puternic, primul partid din România, și am pornit acest proiect când nimeni nu ne dădea nicio șansă. Deci acum mai bine de un an, în primăvara anului trecut, când partidele de dreapta se băteau între ele care e cel mai mare partid mic din România, care e pe locul doi, care e pe trei, care e pe patru, care e pe cinci, am pornit acest proiect, cu puțini oameni lângă mine și cu mulți dușmani și adversari, interni și externi. Și am reușit, pas cu pas, să implementăm acest proiect și astăzi să avem în România Partidul Național Liberal, cel mai mare și, după sondajele de opinie, cel mai votat partid din partea populației. Și dușmanii au rămas, mai puțini interni și mai mulți externi. Voi continua acest proiect pe care l-am început, indiferent de numărul dușmanilor, interni sau externi, și sunt convins că voi reuși ca, împreună cu colegii mei, la următoarele alegeri să dovedim că acest proiect a fost un proiect de succes’, a conchis Atanasiu.
Discursul vicepreședintelui Teodor Atanasiu a fost întrerupt, sâmbătă, de vociferările unora dintre participanții la Consiliul Național al PNL de la Pitești. După mai puțin de două minute, Teodor Atanasiu a renunțat să-și continue discursul și a plecat de la tribună.

La începutul lunii mai, presa a difuzat o înregistrare cu Teodor Atanasiu care vorbea, într-o ședință a vechiului PNL, despre faptul că membrilor PDL li s-ar fi dat iluzia că o să aibă prim-ministru, prin Cătălin Predoiu, dar că nu îl vor avea. Totodată, Atanasiu ar mai fi spus că cei din garda PDL ”o să dispară rând pe rând”, pentru că nu ar mai fi nevoie de ei.