Atentat cu PATRU FEMEI KAMIKAZE în Camerun. Cel puţin 10 morţi

Patru femei kamikaze s-au aruncat în aer sâmbătă în zona de nord a statului african Camerun, atentatul soldându-se cu cinci morți în rândurile populației civile.

21 nov. 2015, 17:21
Atentat cu PATRU FEMEI KAMIKAZE în Camerun. Cel puţin 10 morţi

Cifrele initiale vorbesc despre 10 morti, inclusiv atacatorii sinucigasi, si in jur de 12 raniti„, a declarat un comandant al armatei cameruneze cu privire la atacul din satul Nigue, o suburbie a orasului Fotokol.

Una dintre femeile kamikaze — instruite de islamiștii nigerieni din gruparea Boko Haram — și-a detonat explozibilul în locuința unui lider local din satul Leymarie, situat în apropiere de localitatea Fotokol. Bărbatul și patru membri ai familiei sale au murit pe loc, a declarat pentru AFP guvernatorul regiunii de nord a Camerunului.

Boko Haram duce de sase ani o campanie sangeroasa in nordul Nigeriei, unde vrea sa creeze un stat islamic. Statele invecinate s-au alaturat ofensivei impotriva gruparii anul acesta si conflictul s-a raspandit si dincolo de granitele Nigeriei. Zeci de mii de persoane au fost dezradacinate si mii de oameni ucisi in urma acestei campanii.