Atentat dejucat în Tunisia: 13 terorişti au fost ucişi

Forțele de securitate tunisiene au ucis luni dimineață 13 extremiști care au lansat un atac contra unei cazarme militare din sud-estul Tunisiei, în apropierea graniței cu Libia, a anunțat Ministerul Apărării tunisian, citat de AFP și Reuters.

07 mart. 2016, 09:21
Atentat dejucat în Tunisia: 13 terorişti au fost ucişi

„Unitățile militare au putut dejuca un atac contra unei cazarme militare la Ben Guerdane. Nu mai puțin de 13 teroriști au fost uciși, iar alți șase, răniți, au fost arestați”, a declarat Rachid Bouhoula, purtător de cuvânt al ministerului citat.

El a adăugat că patrule ale armatei tunisiene au fost desfășurate în orașul Ben Guerdane și au securizat accesul în acesta.

Militanți islamiști pregătiți în tabere din Libia vecină au comis anul trecut mai multe atacuri în Tunisia. La 24 noiembrie, un tunisian de 26 de ani s-a aruncat în aer într-un autobuz care transporta membri ai securității prezidențiale, în plin centrul Tunisului, provocând moartea a 12 dintre ei.

Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, deja responsabilă pentru două atacuri majore în 2015. Primul s-a soldat cu 22 de morți în martie la Muzeul Bardo din Tunis, în timp ce al doilea, comis în iunie, în stațiunea turistică Sousse, a provocat moartea a 38 de turiști.