Atentat în Chile: Un dispozitiv artizanal trimis prin poştă a făcut ravagii. Opt poliţişti au fost răniţi

Explozia unui dispozitiv artizanal trimis joi prin poştă la o secţie de poliţie din Santiago de Chile s-a soldat cu opt răniţi în rândul poliţiştilor, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

26 iul. 2019, 06:20
Atentat în Chile: Un dispozitiv artizanal trimis prin poştă a făcut ravagii. Opt poliţişti au fost răniţi

Explozia a avut loc în jurul orei locale 13:30 (17:30 GMT) într-un comisariat de poliţie situat în nordul capitalei chiliene. ”Este exclus să fie vorba de o explozie la o instalaţie de aer condiţionat sau ceva asemănător”, a declarat primarul oraşului Santiago de Chile, Karla Rubilar, potrivit Agerpres.

Răniţii au suferit în majoritate traume auditive şi oculare grave, dar viaţa niciunei victime nu este în pericol, potrivit autorităţilor chiliene.

Preşedintele chilian Sebastian Pinera a afirmat că este vorba despre un act terorist. „Ştim că există un alt pachet trimis de acelaşi expeditor şi se iau măsuri pentru a se evita” o a doua explozie, a adăugat el, potrivit  Agerpres

În ultimii ani, atentatele cu explozibil în locuri publice au provocat îngrijorări în această ţară sud-americană, deşi niciun atac nu s-a soldat cu morţi.