Atentat în Nigeria. O femeie-kamikaze s-a detonat într-o piaţă: 8 morţi

Opt persoane au fost ucise și șapte rănite duminică într-un atentat sinucigaș comis de o femeie la Maiduguri, un mare oraș din nord-estul Nigeriei, potrivit unui responsabil al Agenției de Gestionare a Situațiilor de Urgență (NEMA) și armatei, relatează AFP.

23 nov. 2015, 07:36

Femeia-kamikaze, în vârstă de circa 20 de ani și ‘deghizată în refugiat’, ‘s-a strecurat’ într-un grup de refugiați ajunși în oraș, ‘în majoritate femei și copii’. În momentul în care ‘fuseseră opriți la un post de control’ într-o suburbie a orașului Maiduguri, femeia ‘și-a detonat explozibilii’ pe care îi avea asupra sa, a declarat pentru AFP coordonatorul local al NEMA, Mohammed Kanar.

Atentate cu 46 de morţi în Nigeria comise de fete-kamikaze de 11 şi 18 ani

„Opt persoane au fost ucise și șapte rănite”, a indicat el, un bilanț confirmat de un purtător de cuvânt al armatei nigeriene, colonelul Sani Usman.

Atentatul nu a fost revendicat încă, însă seamănă cu cele comise de gruparea islamistă Boko Haram, care recurge frecvent la kamikaze, în special femei și uneori și copii.

Maiduguri, care numără circa 2,6 milioane de locuitori, dintre care, potrivit ONU, 1,6 milioane de refugiați, a fost lovit de șapte ori de atentate în octombrie, 54 de persoane pierzându-și viața în total.

Boko Haram a apărut în acest oraș în 2002, iar în 2009 a declanșat o insurecție care a făcut peste 17.000 de morți și a dus la strămutarea a 2,6 milioane de persoane.

Insurgenții islamiști, puși sub presiune de armata nigeriană pe plan militar de mai multe luni, și-au înmulțit, ca ripostă, atacurile asupra civililor în zonele urbane.

ATENTATE în serie în Nigeria: Cel puţin 34 de oameni au murit

 


loading...