Atentat în Nigeria: O fetiţă de 11 ani a ucis 15 persoane

Un atentat sinucigaş comis de o fată în vârstă de 11 ani a ucis cel puţin 15 oameni la un terminal de autobuze din nord-estul Nigeriei, au informat marţi surse aparţinând unui spital din zonă şi martori, citaţi de agenţia DPA.

25 aug. 2015, 14:44
Atentat în Nigeria: O fetiţă de 11 ani a ucis 15 persoane

Aproximativ 30 de oameni au fost răniţi când fata a detonat explozivi legaţi de corpul ei în oraşul nigerian Damaturu, capitala statului Yobe, potrivit unui rezident.

„Fata a venit în parcare şi a refuzat să fie controlată de către ofiţerii de securitate. Ulterior s-a apropiat de o maşină cu pasageri şi s-a detonat”, a declarat un funcţionar pentru sănătate de la un spital din apropiere.

Luna trecută, trei oameni au fost ucişi şi cel puţin cinci au fost răniţi într-un atac sinucigaş în care o maşină a explodat la un punct de control de securitate din Damaturu. Niciun grup nu a revendicat imediat atacul, însă organizaţia teroristă Boko Haram, care doreşte să creeze un stat cu propria interpretare a legii islamice, a ucis mii de oameni începând cu anul 2009, în carul unor atacuri similare.


loading...