Atentat în NISA: Starea de urgenţă prelungită va include şi reintroducerea percheziţiilor administrative

Prelungirea stării de urgență în Franţa va include și reintroducerea perchezițiilor administrative în viitorul proiect de lege referitor la prelungirea cu trei luni a stării de urgență în Franța, în urma atentatului de joi de la Nisa, în care au fost ucise cel puțin 84 de persoane, au indicat surse guvernamentale franceze, citate de postul europe1, informează Agerpres.

15 iul. 2016, 14:43
Atentat în NISA: Starea de urgenţă prelungită va include şi reintroducerea percheziţiilor administrative

Posibilitatea desfășurării de percheziții administrative (fără mandat judecătoresc) în cadrul stării de urgență fusese suspendată în luna mai.

Ea va fi însă inclusă în noua propunere de prelungire cu trei luni a stării de urgență, începând din 26 iulie, ce va fi înaintată parlamentului, conform surselor citate, informează Agerpres.

Măsura, decisă de președintele François Hollande și de premierul Manuel Valls după atentatul de la Nisa, va figura în proiectul de lege ce va fi prezentat marți în consiliul de miniștri, urmând să fie examinat miercuri și joi în parlament.

Citeşte şi Atenţionare de călătorie – Franţa a prelungit starea de urgenţă până în octombrie

Franța a instituit starea de urgență în urma atentatelor jihadiste din 13 noiembrie de la Paris. Măsura a fost prelungită deja de două ori, ultima dată până la 26 iulie, fiind invocată necesitatea de a asigura securitatea celor două mari evenimente sportive găzduite de Franța în această perioadă, Euro-2016 la fotbal și Turul ciclist.