ATENTAT în Paris. Cine sunt ziariştii UCIŞI de gloanţele teroriştilor VIDEO

Patru caricaturişti ai revistei "Charlie Hebdo" şi un cunoscut economist francez şi-au pierdut viaţa în urma sângerosului atentat terorist. Cei patru caricaturişti, printre care se afla chiar şi directorul publicaţiei, erau cunoscuţi în întreaga lume atât pentru talent, cât şi pentru operele lor.

07 ian. 2015, 20:24

Stéphane Charbonnier este una dintre cele 12 victime ale atacului terorist de la Paris. În vârstă de 47 de ani, Charb era directorul săptămânalului. A fost un renumit caricaturist şi jurnalist francez şi se afla pe lista celor mai „vânate” persoane de către reţeaua teroristă Al-Qaeda. Caricaturile lui i-au adus, însă, de-a lungul timpului şi numeroase ameninţări cu moartea, motiv pentru care se afla sub protecţia permanentă a poliţiei.

Citeşte şi ATENTAT în Paris. Preşedintele Franţei: Joi va fi declarată zi de doliu naţional. Trebuie să fim uniţi

Jean Cabut este o altă victimă a atacului sângeros din Paris. Cunoscut sub pseudonimul Cabu, caricaturistul şi autorul de benzi desenate era descris într-un documentar recent drept „incorect politic”.

Citeşte şi Atentat TERORIST la Paris. Cele mai ŞOCANTE caricaturi apărute în Charlie Hebdo GALERIE FOTO

Celebrul desenator francez de presă Georges Wolinski era un iubitor al provocării. În copilărie, după ce a fost profund marcat de moartea tatălui său, a folosit desenul drept refugiu. „Desenul mi-a salvat viaţa, pentru că făceam ce-mi plăcea. Ceea ce-mi plăcea a devenit o meserie, iar ăsta este un lucru preţios„, declara Wolinski pentru Europe1, în urmă cu un an.

Citeşte şi ATENTAT TERORIST la PARIS. Mărturii zguduitoare: BĂLŢI de SÂNGE, trupuri la pământ, RĂNIŢI GALERIE FOTO VIDEO

De cealaltă parte, caricaturistul Bernard Verlhac era apreciat pentru sensibilitatea şi justeţea desenelor sale, potrivit presei străine, citate de România TV. Caracterizat drept „un desenator fără pereche„, el nu s-a lăsat intimidat nici de atacul terorist din noiembrie 2011, când redacţia publicaţiei a fost distrusă, şi a continuat să deseneze chiar în faţa sediului.